Megérkezett az első fotó a Hold déli sarkáról, amit a Chandrayaan-3 készített

2023. augusztus 24.
22.3701
csirkee profilja, adatai
csirkee
Tegnap történelmet írt India, ugyanis sikeresen landolt a Chandrayaan-3 leszállóegysége és rovere a Hold déli sarkán, melyet korábban még egyetlen ország sem ért el - Oroszország próbálkozott néhány napja, de kudarcba fulladt a misszió -, meg is érkezett az első fotó a felszínről a leszállást követően.

A Chandrayaan-3 volt India újabb próbálkozása arra, hogy a világon negyedikként sikeresen elérjék a Hold felszínt, ráadásul ők nem az egyenlítő környékét választották célpontnak, hanem a déli sarkot. Tegnap délután a Vikram leszállóegység és a Pragyan nevű rover landolt a Hold felszínén, sőt a rover már meg is tette az első útját.

Az Indiai Űrkutatási Szervezet (ISRO) az X-en (Twitteren) osztott meg néhány friss információt a küldetéssel kapcsolatban, valamint az első fotót, mely nem sokkal a landolást követően készült. A Chandrayaan-3 egy viszonylag sík területet választott a landoláshoz, ami nem volt könnyű, ugyanis ezen a területen kevés ilyen található.

landolt a Chandrayaan-3 leszállóegysége és rovere a Hold déli sarkán, melyet korábban még egyetlen ország sem ért el - Oroszország próbálkozott néhány napja, de kudarcba fulladt a misszió -, meg is érkezett az első fotó a felszínről a leszállást követően.'>
4 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja, 3 hete és 6 napja

Határozottan menők az indiaiak! mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

11 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nagyon keményen tolják! mosolygó smiley

válasz erre

inkognito

11 hónapja, 3 hete és 6 napja

Jó látni hogy nekik sikerült.

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nem ülnek a babérjaikon! mosolygó smiley

válasz erre