Megérkezett a Windows Phone-os Nokia Camera frissítése

2014. június 23.
7111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A mai napon letölthetővé vált a Nokia Camera alkalmazás frissítése, mely inkább a szerkesztés és nézegetés terén hoz újdonságokat, de egyes eszközökön azért egy-két új felvételi funkciót is beépít.

A frissítés életbe lépteti a bétában bemutatott újdonságokat, melyek között egy frissített, jobban használható filmtekercs, beépített Nokia Creative Studio támogatás és egy kicsit pontosított, érthetőbb videobeállítás részleg is szerepel.

Kezdjük szépen sorjában - elsősorban az újratervezett filmtekercs részleggel: mostantól nem zavar majd minket az alsó fekete sáv és a felfele-lefele is csúsztatható képet, mert az elvégezhető  műveletek és infó csak akkor jelenik meg, ha megérintjük egyszer a képernyőt (koppintunk egyet).

Emellett azonban nem csak az a három gomb (szerkesztés, megosztás, törlés) jelenik meg, előbukkan a bal alsó sarokban egy nagy, Nokia Camera ikonnal ellátott "Átszerkesztés" opció is. Ez az eddig is meglévő vágás, forgatás funkciókat hozza elő, míg a fekete gombsávban lévő "Szerkesztés" gomb egyenesen a Nokia Creative Studio alkalmazásba visz minket, ahol mindenféle effektelést is meg tudunk oldani.
Ezek mellett az alkalmazás egy jobb, beépített videolejátszót is kapott, valamint képes kezelni a Refocus alkalmazással készített képeket is és még a "mozgó képeket" is (feltehetően a Cinemagraph képeire gondolnak).

Az alkalmazás nem csak a Creative Studioval lett egyesítve, hanem a Nokia Video Trimmerrel is, így közvetlenül a filmtekercsből elérhetjük a videovágó opciót (természetesen a Video Trimmer nem települ fel a Nokia Camera részeként, ha nincs feltelepítve, akkor az alkalmazás felajánlja nekünk a Video Trimmer telepítését).

Ami még meglepett az az, hogy a többi alkalmazással készített képek is kaptak ilyen "átszerkesztés" gombot, ami ugyanúgy működik mint azelőtt az alsó sávbeli "Megnyitás a(z) XY alkalmazásban" link:A további újdonságok közé tartozik az 5.1-es hangrögzítés, mely (ugyan ehhez a funkcióhoz nem említik) elméletileg csak a Nokia Lumia 930, 1520 és Icon készülékeken érhető el (én a Lumia 920-amon - amiben egyébként úgyszintén több mikrofon van nem láttam opcióként semmi ilyesmit). Ezekhez a készülékekhez további exkluzív funkciók a fotóklipek rögzítése és a folyamatos autófókusz használata.

Megváltozott továbbá a beállítás szekció is: eltűnt a "sorozatképek" lap, így csak a "képek" és a "videó" maradt meg. A videó lapon változott még egy dolog, ugyanis most már egy kicsit tisztább, hogy mi is az a mélyhangszűrés (rock koncerten próbáltam ki a 200 Hz-es opciót a hangfalak előtt állva, itthon visszahallgatva rendkívül tisztán hangzik a zene! - ha valaki esetleg nem játszott volna még ezzel a beállítással):Illik megjegyezni, hogy ez a Nokia Camera verzió már a Lumia Cyan frissítéshez lett kiadva, így elképzelhető, hogy én azért nem látom az 5.1-es hangrögzítést, mert a firmware nem teszi lehetővé, hogy elérjem, így az alkalmazás sem kínálja fel a lehetőséget a funkció bekapcsolására. A Lumia Cyan frissítés egyébként a következő hetekben/hónapban jön majd a Windows Phone 8.1-el - kizárólag Lumia eszközökre.

Az alkalmazás letölthető innen, vagy az alábbi QR kód beolvasásával:

nincs még hozzászólás