Megérkezett a vállalkozásoknak szánt ChatGPT szoftver

2023. augusztus 29.
22.6321
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt időszakban több nagyvállalat is saját mesterséges intelligencia fejlesztésébe kezdett, ugyanis nem merte a népszerű chatbotot használni az adataik védelme érdekében, ezért döntött úgy az OpenAI, hogy kifejezetten vállalkozások számára hoz létre egy külön szoftvert.

Még áprilisban írtunk arról, hogy a Samsung három alkalmazottja titkos vállalati információkat osztott meg a ChatGPT-vel, melyek emiatt kiszivárogtak. Ezután döntött úgy a vállalat, hogy megtiltja alkalmazottai számára a chatbot használatát és helyette egy saját, belső AI-t fejleszt. Most azonban erre nem lesz szükségük, ugyanis az OpenAI éppen az ilyen esetek elkerülésére alakított ki egy új vállalati szoftvert.

A ChatGPT Enterprise a GPT-4 modellt teszi használhatóvá, ami kétszer gyorsabb, mint a sima változat, továbbá különféle API-khoz és fejlettebb elemzésekhez ad hozzáférést. De ami talán a legfontosabb, azaz adatvédelem, ugyanis a ChatGPT-nek átadott vállalati adatok nem szivárognak ki, azt csak vállalaton belül használja fel a szoftver. Az OpenAI nem használja fel az adatokat a modellek továbbképzésére, az ügyfelek beszélgetéseit és adatait pedig titkosítják.
3 hozzászólás

Porthos

11 hónapja, 2 hete és 5 napja

Hülye tudósok appja. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

11 hónapja, 2 hete és 6 napja

Inkább IQ-teszt kéne az ilyen hülye munkatársak kiszelektálására! röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

11 hónapja, 2 hete és 6 napja

Ez egy bölcs döntés.

válasz erre