Advertisement

Megérkezett a Lumia Black frissítés!

2014. január 09.
7271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Épp pár órája mutatta be a Nokia a Lumia Amber utáni Lumia Black firmware frissítést, mely rengeteg hasznos újítással érkezik!Félre a rizsával, vágjunk is bele! Íme az újítások listája egy kevés személyes véleménnyel mellékelve:

"Alkalmazásmappák": csempéken csoportosíthatunk alkalmazásokat, igaz, nem tudni, hogy megjelenésre hogy fog mutatni (ott helyben rá is nyomhatunk az appok valamelyikére vagy nyit egy külön teljesképernyős "listát")
Na, ez igen! Őszintén szólva pont ilyesmire nem számítottam volna.

Ezentúl nem félek majd attól, hogy túl sokat kell a kezdőképernyőn görgetni.
Egy kis frissítés: sajnos ezek a mappák egy alkalmazáson belül működnek (hiszen ez a funkció nem része az operációs rendszernek), így ha rányomunk egy "mappára", akkor az egy teljes képernyős listát nyit, ahonnan választhatunk. Jobban örültem volna egy ilyen "inline" megjelenő kis listának (beugró ablak), mint ahogy azt az Androidról és az iOS-ről is jól ismerhetjük. Egyeseknél ez a funkció picit lassú is - reméljük, hogy javítanak majd rajta!

Nokia Glance Screen 2.0: [Gyorsnézet 2.0] mostantól alkalmazásértesítéseket is megjelenít az eddig jóformán csak energiatakarékos óraként funkcionáló Glance képernyő.
Úgy szintén, nem kell nyomkodni a lezáró/feloldó gombot, ha kíváncsi vagyok, hogy lemaradtam-e egy hívásról, vagy esetleg kaptam-e üzenetet
Bluetooth LE: hozzáférés olyan kiegészítőkhöz, mint az Adidas MiCoach.
Nokia Refocus: elérhető minden 1GB RAM-mal rendelkező Windows Phone 8-as Lumia eszközön
Nem tudom, eddig nem volt az?
Nokia Beamer: nem csak fényképeket, hanem mostantól dokumentumokat, prezentációkat és bármi mást "streamelhetünk" egy HTML5-alapú böngészőbe, így másokkal egyszerűen megoszthatjuk a telefonon lévő tartalmat! Sőt, mostmár QR kódot is kapunk a stream linkjéhez.
Igazából még nem volt alkalmam kipróbálni, de mondjuk ha családnak akarok távolról képeket mutogatni (ergó nem vagyok itthon), akkor ez egy remek dolog.
Nokia Storyteller: A Lumia 1520 és 2520-on debütáló alkalmazás mostantól a többi Lumia eszközön is elérhető lesz!
Nokia Camera: egyesítették a Nokia Pro Camera és a Smart Camera alkalmazást.
Végre nem kell külön appokat nyitogatni egy-egy ilyen funkció eléréséhez, mindent megtalálunk a profi kameraalkalmazásban. Ez jól jött.
RAW DNG támogatás a Lumia 1020-hoz: eddig csak a Lumia 1520 tudta ezt nyújtani.
Javított képkezelési folyamat: ez is főként a Lumia 1020-ra érvényesül, főbb javítások közé tartozik az élesebb és kevésbé zajos képkészítés.

Összegezve, személy szerint én kevesebb dologra számítottam ezzel a frissítéssel kapcsolatban, és volt egy-két olyan funkció, amit bizonyára nagyon szívesen lát minden WP8 (Lumia) felhasználó!

Egyes híresztelések szerint (és ahogy a Nokia is korábban közzétette) a Lumia Black a Windows Phone 8 Update 3 érkezése környékén jelenik majd meg. Reméljük, minél hamarabb megjelenik annak is a végleges változata (az előnézeti verzió már egy ideje letölthető!), és majd később a Windows Phone 8.1 is!
nincs még hozzászólás