Egy felmérés szerint a cégvezetők jelszavai a legbénábbak

2022. május 23.
50.3041
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Egy friss kutatásból kiderült, hogy meglepő módon a vezérigazgatók által használt jelszavak nem éppen a legerősebbek és a legbiztonságosabbak, annak ellenére, hogy nagy a felelősség és az adataiknak sem ártana egy többlépcsős biztonsági védelem.

A jelszókezelő Nordpass megbízásából készült kiberbiztonsági jelentés által fény derült arra, hogy számos olyan ember van vezetői pozícióban, akik nagyjából olyan egyszerű jelszavakat használnak, mint az '123456'. A kutatási eredmények alapján 290 millió kiberbiztonsági adatbetörésről beszélhetünk világszerte, ami az érintettek munkakörét is megjelöli.

Ebből az adatból arra is fény derült, hogy a magasabb pozíciókat birtoklók között nagyobb arányban van jelen furcsa és egyben igazán gyenge jelszórendszer. Az ilyen jelszavakban nemcsak számok, hanem nevek is megtalálhatóak, mint például a Michael vagy a Charlie.

A jelentés szerint azonban misztikus állatok is a listán vannak, 11 926 alkalommal használták például a sárkány szót. Az kutatást kezdeményező cégnél egyébként jelenleg egy olyan jelszógenerátoron dolgoznak, amely történeti elemeket is beletenne a kódba, így emlékeztetve a tulajdonosát arra.
5 hozzászólás

techiii

6 hónapja, 3 hete és 1 napja

Szokásos: password meg 12345

válasz erre

CharlieFirpo

6 hónapja, 3 hete és 1 napja

Így bízd rájuk a cég vezetését.

válasz erre

Levi87

6 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hihetetlen mennyi bal**** van!

válasz erre

Ronalddo

6 hónapja, 3 hete és 1 napja

Engem ez nem lep meg- Általában tök hülyék.

válasz erre

TEchie

6 hónapja, 3 hete és 1 napja

A jelszó választás nem pozíció függvénye.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink