Megbukott az Ubuntu Edge projekt

2013. augusztus 23.
5.8081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel
Körülbelül egy hónapja indult el az a nagyszabású gyűjtés, ami az Ubuntu Edge okostelefon gyártásához szükséges tőke megszerzésének lett volna a célja.  Az első napokban úgy tűnt, hogy sikerülni fog a kitűzött 32 millió dolláros cél, pár nap alatt több mind 3 millió dollár gyűlt össze és még változtatni is kellett az eredeti darabszámokon a nagy érdeklődéssel való tekintettel, ám végül csak 12 millió dollárig jutottak el.


Elég csábító volt sokak számára, hogy 600 dollárért egy ilyen kaliberű telefonhoz jussanak.

128 gigabájtos tárhely 4 GB RAM, 4G-kapcsolat, NFC és Bluetooth 4.0, szilíciumanódos akku, és zafírüveges kijelző,  ezekkel a paraméterekkel szinte minden piacon lévő készüléket kenterbe vert. Tulajdonképpen egy középkategóriás laptopot kaptunk volna kézhez amin telefonálni is lehetett és elfért a zsebünkben. Sajnos nem jött össze amit a Cannonical eltervezett, de remélhetőleg akadnak majd más befektetők akik szívesen látnák a boltok polcain a linux rendszerre épülő kis készüléket.

Több mint valószínű, hogy a készülékből kikerül a piacra majd egy "butított" változat 2014-ben. Szép álom volt, de sajnos ez most nem sikerült. Vajon csak marketingfogás lett volna?

 
nincs még hozzászólás