Megbolondultak az Amazon Echo-k: több száz babaházat rendeltek világszerte a készülékek!

2017. január 10.
3.3791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Amazon Echo talán valóban a világ legkényelmesebb találmánya azzal kapcsolatban, hogy egyszerű hangüzenetek révén képes nekünk azonnal megrendelni az említett internetes boltból szinte bármit, azonban egy friss eset nemrégiben rávilágított a rendszer sebezhetőségére is.

A történet főszereplője egy dallasi család, akik elsőként vásároltak maguknak Amazon Echo készüléket, amelyet a família kislánya rögtön használatba vett, amint kettesben maradt vele, így addig-addig beszélt hozzá és kérlelte őt, mígnem kimondta a megfelelő varázsszavakat ahhoz, hogy rendelni tudjon magának egy babaházat, valamint egy nagy adag süteményt is.

Minderre normál esetben nem kerülhetett volna sor, ha a szülők gondoskodnak az Amazon Echo védelméről, és biztonsági kóddal levédik a tranzakciókat, hiszen így mikor a kislány azt mondta a kütyünek, hogy "Alexa, rendelj nekem egy babaházat", a készülék a megfelelő azonosítók miatt teljesítette is a kérést.

Az eset annyira cuki volt, hogy az egyik országos televízió felkereste a családot egy riport kedvéért, azonban a kiérkező újságíró - véletlenül vagy készakarva, ezt egyelőre még nem tudjuk -, egy olyan kijelentést tett, amely utána egy kisebb katasztrófát okozott.

A riporter ugyanis azt mondta adásban, hogy "Imádom, amikor a kislány kimondja: Alexa, rendelj nekem egy babaházat!". Hogy mi a gond ezzel a mondattal? Csupán az, hogy aki nézte a híradó közvetítését, és a televízió közelében volt Amazon Echo készüléke, az rögtön befogta a hangutasítást, és leadta a rendelést egy babaházra.

Az Amazonhoz több száz panasz és rendeléslemondás érkezett, miközben a televíziós csatorna is megkapta a magáét.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

8 éve, 25 napja

Ezek szerint jól fogy az Echo. röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

8 éve, 25 napja

Hatalmas! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre