Megaraptor maradványokat tártak fel Chilében

2023. január 15.
58.4221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Először tártak fel megaraptor maradványokat Chilében a kutatók, akik a hírek szerint négy olyan dinoszaurusz kövületeit találták meg, amelyeket korábban soha nem találtak a régióban, ezek között két madárfaj és két velociraptorszerű dinoszaurusz is található.

A kövületeket a Chilei Patagóniában találták, ahol az elmúlt években több fosszilis maradványt találtak ebben a régióban a kutatók, ami sokszor zavarba is ejtette őket, mert nem tudják elképzelni, hogy abban a barátságtalan völgyben, hogyan tudtak élni az állatok. A megaraptor ragadozókat karmuk, kis fogaik és nagy felső végtagjaik alapján sikerült azonosítani.

A maradványok arra utalnak, hogy a Unenlagniinae faj közé tartoztak, amely a velociraptorokkal közeli rokon faj. Ám ezek újszerű evolúciós karakterrel rendelkeznek. Korábban a tudósok más érdekes dinoszauruszfajokat is felfedeztek Chilében, köztük egy kardszerű farkú dinoszauruszt, valamint egy páncélozott T-rexet is találtak már.

Megaraptor maradványokat tártak fel Chilében - 2. kép

4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Wow! meglepett smiley Pár év múlva gondolom múzeumban láthatjuk is.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Amíg nem klónozzák, addig tőlem túrhatják a földet. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Kemény hogy még mindig kerülnek elő ilyen fosszíliák. meglepett smiley Az ember azt gondolná, már szanaszét túrtunk mindent.

válasz erre

betyár

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Minden hol lehetnek maradványok.

válasz erre