Megállt az Apple iCloud Backup rendszere

2017. június 29.
4.0631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Leállt az Apple iCloud Backup, de a problémára utaló jelek már több mint 24 órával ezelőtt kezdődtek, ennek ellenére senki, talán még maga az Apple sem gondolt arra, hogy idáig fajul a helyzet és leáll a szolgáltatás.

A cég elismerte a problémát, sőt a saját státusz oldalán is olvasható, hogy instabil a rendszer, ennek ellenére a kiesés okáról vagy okairól nem sokat tudni, annyi azonban bizonyos, hogy az első jelek már június 27-én láthatóak voltak, igaz akkor még igen kevés felhasználót érintett a hiba.

Az Apple állítása szerint nem kell pánikba esni, hiszen a mostani elfajult helyzetben is csupán a felhasználók maximum 1%-a nem tudja használni a szolgáltatást, de ez nyilván nem vígasztalja azokat, akik ebbe a szűk rétegbe tartoznak, főleg ha éppen biztonsági másolatot készítenének, vagy éppen egy új eszközt konfigurálnának a régiről készített biztonsági másolat segítségével.

A javítás folyamatban van, de az Apple egyelőre nem adott ki tájékoztatást, hogy mikor fog újra 100%-on futni a rendszer, addig is egy racionális megoldás lehet az iTunes Backup-ra átállni, tűzoltásra jó lesz.
3 hozzászólás

technomancer

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

Biztos behalt pár szerver...

válasz erre

PixelHero

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

Porthos írta:
Mondjuk 1% nem olyan sok de nyilván kellemetlen volt nekik is. Az is több mint a 0.
Illetve ha belegondsz, hogy több 10 millió felhasználó lehet, aki használja a szolgáltatást, az 1% máris felértékelődik negatív értelemben :'(

válasz erre

Porthos

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

Mondjuk 1% nem olyan sok de nyilván kellemetlen volt nekik is. Az is több mint a 0.

válasz erre