Advertisement

Megállapodás: az Oppo mostantól hozzáfér a Huawei 5G-s szabadalmakhoz

2022. december 12.
47.2541
csirkee profilja, adatai
csirkee
Amióta a kínai mobilgyártó vállalat ki lett tiltva Amerikából, egyre inkább csökkennek az eladásai, ebből fakadóan jöhetett létre a most bejelentésre került szerződés, miszerint szabadalmi keresztlicenc-megállapodást kötött legnagyobb hazai riválisával.
Advertisement

Mindez azt jelenti, hogy az Oppo - a OnePlus anyavállalata és Kína egyik legnagyobb elektronikai gyártójának leányvállalata -, immár globális jogokkal rendelkezik a Huawei által áhított 5G szabadalmakra vonatkozóan. A két féle természetesen a piszkos pénzügyi kérdéseket nem hozta nyilvánosságra, ám tavaly a Huawei kijelentette, hogy elképzeléseik szerint 2,50 dollárt számít fel a telefongyártóknak készülékenként a szabadalom használatakor.

Az Oppo és a Vivo (a kínai vállalat egy másik márkája) az elmúlt negyedévben 51 millió okostelefont szállított ki, így ki lehet számolni, hogy évente hány milliárd dolláros plusz bevételt fog ez jelenteni. Ez talán helyrehozza a Huawei pénzügyi teljesítményét, ami az elmúlt években sokat csökkent, legfőképpen az amerikai piacról való tiltás miatt.
Advertisement
4 hozzászólás

techiii

3 hónapja, 2 hete és 2 napja

Látszik, kell a pénz.

válasz erre

petrovicsz

3 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ez egy jó volnal amúgy szerintem.

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nem nagyon tudnak egyébként mit kezdeni vele szerencsétlenek...

válasz erre

inkognito

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Durva, hogy ennyire kell nekik a pénz.

válasz erre