Még nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a Windows 10

2015. május 09.
6011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Bár nyáron már piacra dobják, a Microsoft még mindig nem döntötte el mi lesz a Windows 10 ára az egy év ingyenes használat után.

A Windows 10 nyári megjelenése után ingyenesen használható lesz a Windows 7 vagy frissebb verziók felhasználóinak egy éven keresztül.

Kérdés, hogy utána mi lesz.

A Microsoft célja, hogy 2018-ra egymilliárd felhasználó gépén legyen Windows 10 operációs rendszer. Ennek eléréséhez fontos stratégiai döntés, hogy az első időkben a felhasználók többsége ingyen juthat hozzá.. Azt azonban még nem tudja a vállalat, hogy egy év után hogyan és mennyiért teszi elérhetővé a frissítéseket.

Joe Beltiore, az operációs rendszerek helyettes elnöke csütörtökön a Microsoft éves fejlesztői konferencia utáni sajtómegbeszélésen elmondta, hogy a vállalat szeretné minél több eszközre eljuttatni a szoftvert minél rövidebb idő alatt. A kérdésre, hogy mi lesz egy év múlva, azt felelte, nem tudja. A Microsoft jelenleg a szoftver minél szélesebb körű kipróbálására helyezi a hangsúlyt, egyelőre nem foglalkozik a későbbi árbevétel kérdésével. Azok, akik frissítik majd a rendszert, hosszú ideig hozzájutnak az új alkalmazásokhoz.

A Windows 10 minden mobileszközön elérhető lesz, és bármilyen szoftvert képes lesz kezelni. A Microsoft új operációs rendszere bármilyen eszközre fejlesztett alkalmazásokat képes lesz működtetni. A kezelő felület pedig elméletileg alkalmazkodni fog az eszközhöz, amin épp használni akarjuk. Ez új stratégiát kíván a szoftvereladásban is. Az egyszer megvásárolt licensz helyett egy állandó szolgáltatást kínálnak.

Az ár körüli bizonytalanság sokakat késztethet arra, hogy minél előbb kipróbálják a Windows új változatát, és kihasználják az ezzel járó előnyöket, új alkalmazásokat. Kérdés, hogy utána hogyan válik majd fizetőssé a szolgáltatás. Elképzelhető, hogy a Microsoft az Apple példáját követve évente kínál frissítéseket a szoftverhez.

via Cnet
nincs még hozzászólás