Még mindig sokan a Facebookról tájékozódnak

2023. november 16.
22.5321
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Pew Research kutatócég nemrégiben felmérés végzett az amerikai lakosság körében, melyből kiderült, hogy híreket még mindig a legtöbben a Facebookon olvasnak, annak ellenére, hogy a vállalat egyre jobban megnehezíti a tájékozódást, mindeközben egyre többen választják már a TikTok-ot is.
 

Tízből három amerikai felnőtt még mindig a Facebookon olvassa el a legfontosabb híreket - derül ki egy új felmérésből. A YouTube következik a listán: az amerikai felnőttek 26 százaléka értesül a videómegosztó webhelyről, míg az Instagram a harmadik helyen áll 16 százalékkal. A következő helyet foglalja el a TikTok 14 százalékkal, őt követi az X (korábban Twitter) 12 százalékkal és a Reddit 8 százalékkal.

Ezek az adatok nagyon érdekesek annak fényében, hogy Mark Zuckerberg nem szeretne fizetni a kiadóknak a hírek megosztása után, emiatt például Kanadában betiltásra kerültek a hírek megosztása a Facebookon, ami miatt rengeteg felhasználó akadt ki az erdőtüzek terjedésekor. A tanulmány válaszadói alapján az is kiderült, hogy a férfiak leginkább a Redditre hagyatkoznak, hogy lépést tarthassanak az aktuális eseményekkel, ezt követi a Twitter és a YouTube.
5 hozzászólás

TEchie

3 hónapja, 1 hete és 6 napja

A sok debil, mást erre nem lehet mondani.

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Szegény elveszett lelkek.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nem véletlen ez a mértéktelen elbutulás...

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Ami még nem is lenne akkora baj, ha tudatosan csinálnák, nem csak a címekből lennének okosak.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 2 hete és 2 napja

Maximum az idióták.

válasz erre