Még mindig a Windows Defender a legjobb vírusirtó Windows 10 alatt

2020. október 21.
25.8071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár sokaknak rendkívül jelentős kétségei vannak, azonban a magát függetlennek nevező német AV-Test idén is abszolút győztesnek hozta ki a Windows Defendert a legjobb Windows 10-es vírusirtók közül, méghozzá összesen 22 vizsgált védelmi szoftver mellett.

A tesztelők a program kapcsán három szempontot vizsgáltak, a hatékonyságot, a teljesítményt és a használhatóságot, a 4.18-as verziószámmal ellátott Windows Defender pedig a három tekintetben abszolút az élen végzett, és mivel teljesen ingyen jár az operációs rendszer mellé, ez a tulajdonság abszolút extra pozitívumként szólt mellette.

A teszteket végző szakemberek szerint ebből kifolyólag továbbra sincs értelme a felhasználóknak külsős szoftvert feltelepíteni a Defender mellé, ami meglepő annak fényében, hogy korábban valamiért milyen rossz eredményeket produkált a legnagyobbakkal szemben, noha azt hozzá kell tenni, hogy a legnagyobb vírusirtók is mind maximális pontszámok tudtak elérni a vizsgálatok során.
6 hozzászólás

Huginn

3 éve, 9 hónapja és 16 napja

Használhatóság és a Defender? Ne vicceljünk már... A McAffe pedig az előkelő második helyet szerezte meg ugye? röhögő smiley

válasz erre

techiii

3 éve, 9 hónapja és 16 napja

Az mondjuk elég jó.

válasz erre

rDAVE

3 éve, 9 hónapja és 16 napja

Én lesz.rom, csak ne zaklasson a vírusirtó reklámmal és ez nem zaklat. Úgyis mindig azt mondják, hogy a legnagyobb veszély a felhasználó... röhögő smiley

válasz erre

darkomen

3 éve, 9 hónapja és 16 napja

A Microsoftnak olyan tekintetből tényleg könnyebb helyzete van a többi AV gyártóval szemben, hogy ők ismerik a saját rendszerük működését, jobban bírják optimalizálni hozzá a Defender-t. A többi AV csak "kívülről" látja a dolgokat.

Viszont még ez sem segít azon, hogy a vírus készítők napról napra fedeznek fel új hibákat, amiket kihasználhatnak. Ezzel csak azt bizonyítja, hogy a már ismert vírus mintákat és viselkedéseket fel tudják ismerni.

válasz erre

VDemon

3 éve, 9 hónapja és 16 napja

Ó hát én ebben soha nem is kételkedtem! röhögő smiley

válasz erre

Levi87

3 éve, 9 hónapja és 16 napja

Egyik kutya, másik eb. röhögő smiley Az a rendszer védhetetlen. röhögő smiley

válasz erre