Martin Scorsese szerint meg kell menteni a mozikat a szuperhősfilmektől

2023. szeptember 26.
11.8981
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Oscar-díjas rendező már nem először kritizálja a szuperhősfilmeket, korábban a Marvelnek is beszólt, most pedig ismét felszólalt az olyan alkotások ellen, melyek többsége CGI trükkökkel készül, szerinte ezek nem is filmek és a jövő generációját meg kell menteni az ilyenektől.

A rendező a GQ magazinnak adott nemrégiben egy interjút legújabb filmje, a Megfojtott virágok kapcsán, ahol szóba kerültek ismét a szuperhősfilmek. Scorsese még 2019-ben egy sajtókonferencián pörkölt oda a Marvel stúdiónak, ekkor vidámparkhoz hasonlította a Bosszúállókat és már akkor azt mondta, hogy a mozikat meg kell menteni az ilyen filmektől.

A rendező szerint a nagy franchiseok tönkre teszik a jó hollywoodi filmeket:

Veszélyes, amit ez az egész a kultúránkkal művel. Ugyanis felnőnek úgy generációk, hogy azt hiszik, csak ezek a filmek, hogy ezt jelenti az, hogy film.

Scorsese úgy véli, hogy még meg lehet menteni a mozikat, ehhez azonban új ötleteket kell kitalálni és megcsinálni őket - valószínűleg a nézők is ezt szeretnék, hiszen egyre kevesebben ülnek be szuperhősfilmeket nézni a moziba. A rendező azt azért leszögezte, hogy semmi baja a VFX technológiával, érdekli is, az új Avatar film például teljesen lenyűgözte.
3 hozzászólás

Ronalddo

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

És mennyire nagyon igaza van...

válasz erre

Mordorer

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Én is ezt mondom már mióta. Csak ahogy nekem nincs szavam, így neki sincs ebbena. témában.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Tökéletesen egyetértek vele.

válasz erre