Már több ezer önkéntes jelentkezett arra, hogy Elon Musk csapata chipet ültessen az agyába

2023. november 10.
21.0731
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Neuralink elnevezésű vállalat idén megkapta az engedélyt az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivataltól (FDA) arra, hogy embereken végezzenek kísérletet és chipet ültessenek önkéntesek agyába és a Bloomberg beszámolója szerint rengeteg ember közül válogathatnak.
 

Hamarosan valóra válhat Elon Musk egyik nagy álma, miszerint agy-számítógép interfész chippel akár olyan betegségeket is gyógyítani lehetne, mint az elhízás, az autizmus, a depresszió és a skizofrénia. Bár korábban felröppentek olyan pletykák, miszerint a majom kísérletek során több állat is a kínok kínját élte át, ám mindezek ellenére úgy tűnik rengeteg jelentkező közül válogathatnak majd.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis már több ezer önkéntes jelentkezett arra, hogy chipet ültessenek az agyukba. A kísérletre csak olyan emberek jelentkezhetnek, akik nyaki gerincvelő-sérülés vagy amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) miatt mindkét kezüket alig vagy egyáltalán nem tudják használni. De teljesen lebénult embereket is várnak a kutatók. Amint sikerül megtalálni a megfelelő pácienst, máris elkezdődnek a vizsgálatok, majd a műtét.
engedélyt az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivataltól (FDA) arra, hogy embereken végezzenek kísérletet és chipet ültessenek önkéntesek agyába és a Bloomberg beszámolója szerint rengeteg ember közül válogathatnak.'>
5 hozzászólás

CharlieFirpo

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Kíváncsi leszek az eredményekre. Tiszta scifi...

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Az azért nem lesz semmi!

válasz erre

Ronalddo

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ez egy menő cucc lesz.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Amúgy én nem csodálom, egy kapaszkodó nekik, ami ha bejön, óriási lépést jelent majd nekik.

válasz erre

techiii

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Biztos nem vállalnám be, de ha bénult lennék akkor simán.

válasz erre