Már most több áramot fogyasztott a Bitcoin idén, mint 2020 teljes egészében

2021. szeptember 16.
71.3811
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Bitcoin már most több energiát használt fel idén, mint 2020 teljes egészében - állítja egy új tanulmány, ezzel a kriptovaluta-bányászat környezetre gyakorolt hatásáról szóló vita még jobban felforrósodik.
 

A Bloomberg szerint a Bitcoin az év végéig 91TWh energiát fog felhasználni - tavaly a Bitcoin a becslések szerint körülbelül 67TWh áramot fogyasztott. Bár nehéz nyomon követni, hogy a Bitcoin bányászat mennyi energiát használ fel, a tendencia egyértelmű. A Cambridge-i Bitcoin villamosenergia-fogyasztási index becslése szerint a Bitcoin az év végéig 95,68 TW/h-t fogyaszt, ami nagyjából megegyezik a Fülöp-szigetek áramfogyasztásával.

Hogy milyen áramot fogyaszt a Bitcoin? Nos, a Bitcoin a "proof of work" nevű rendszert használja - ezen mechanizmus a tranzakciók megerősítésére és új blokkok hozzáadására szolgál a lánchoz. A decentralizált rendszer megköveteli, hogy a tranzakció során a számítógépek globális hálózata egyszerre fusson. Ez az oka annak, hogy olyan sok energiát használ fel, mivel úgy tervezték, hogy ösztönözze a nagyobb számítási erőfeszítéseket.
5 hozzászólás

Gratulálok. OKos doolog ez is-

válasz erre

Fikarc

1 éve,

Kipukkanhatna már ez a lufi...

válasz erre

betyár

1 éve,

Nagyon kellett ez a világnak?

válasz erre

Ez rohadt gáz!

válasz erre

Porthos

1 éve,

Okos dolog ez is baszki. Nagyon kell...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink