Már mindenütt elérhető a Microsoft Xim

2014. november 01.
5641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A legutóbbi frissítéssel világszerte elérhetővé tette a korábban "US-Only" Xim alkalmazást a Microsoft.

Már korábban bemutatta a Microsoft a Xim névre hallgató alkalmazását, mely egy kicsit Snapchat-szerű, ám mégsem az.

A lényege, hogy "ne kelljen másnak odaadnunk a telefonunkat, ha képeket akarunk nekik mutatni". Egy másik fontos jellemzője az alkalmazásnak, hogy anélkül is mutathatunk másoknak képeket (vagy küldhetünk nekik ximeket), hogy nekik telepíteniük kellene az alkalmazás. Ami viszont tényleg egyedivé teszi az alkalmazást, az az, hogy teljesíti az ígéretét, mégpedig úgy, hogy tényleg úgy mutathatunk meg képeket másoknak, hogy a telefonunkat nem adjuk nekik oda, és ebbe az is beletartozik, hogy amikor a vetítő személy lapoz, zoomol vagy egy ráközelített képet mozgat, az mind szinkronban marad a nézőkkel (vagy ximmerekkel) - így már annyira nem is Snapchat, igaz?

A Xim képes a telefonon lévő fényképek mellett különböző szolgáltatásokon már megosztott képeket is kezelni (Facebook, Instagram, Dropbox, OneDrive). Az alkalmazással küldött képek (ximek) egy idő után lejárnak, de azokat lementhetik a nézők (akár a mentés, akár a képernyőkép funkció használatával).

A Microsoft azt tette még közzé az alkalmazás leírásában, hogy ugyan korlátozott lehet egy táblagépen vagy számítógépen a böngészős változat, dolgoznak rajta, hogy azt is megfelelő formába hozzák.

A legutóbbi frissítés (1.2.1) az elérhetőség kiterjesztése mellett az SMS mellett hangalapú megerősítést is bevezette, valamint hibajavításokat hozott.
Az alkalmazás elérhető Windows Phone-ra, Androidra és iOS-re is. A Windows Phone alkalmazás letölthető innen, vagy az alábbi QR-kód beolvasásával:

nincs még hozzászólás