Már megint gond volt az oroszokkal, elszállt az utánpótlást szállító űrhajó robotpilótája

2023. december 05.
18.9061
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Nemzetközi Űrállomásra az oroszok is sűrűn szoktak utánpótlást küldeni az állomáson tartózkodó űrhajósoknak, ám a legutóbbi több tonna szállítmányt cipelő Progressz teherűrhajónál problémák merültek fel, a távolból kellett irányítani, miután elszállt a robotpilóta.
 

A Progressz-86 2540 kilogramm rakományt szállított az ISS-re a héttagú legénység számára, melyben élelmiszer, tudományos eszközök és egyéb készletek voltak. A pilóta nélküli teherhajó egészen a dokkoláséig szépen haladt célja felé, ám ekkor valamilyen oknál fogva elkezdett távolodni, elszállt a robotpilóta. Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub, a Roszkozmosz űrhajósai távirányítással azonban könnyedén irányítani tudták.

A Progressz-86 teherűrhajó december elsején indult útjára, 3-án pedig már meg is érkezett, mindeközben 37-szer kerülte meg bolygónkat. Az űrhajó a rakomány kipakolását követően megsemmisítésre kerül, ugyanis az oroszok által használt teherűrhajókat csak egyszer szokták használni, ezt követően irányított megsemmisítés hajtanak végre. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy mitől ment tönkre a robotpilóta.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 4 napja

Csak feltűnősködnek. nyelvnyújtó smiley

válasz erre

zender

2 hónapja, 3 hete és 4 napja

Bárki is meglepődött? mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 3 hete és 4 napja

Dehát csak megoldották. És ez a lényeg. mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 4 napja

Saját utat akart járni, öntudatra ébredt. röhögő smiley

válasz erre