Már közvetlenül a Huawei AppGallery-ből lehet telepíteni az androidos appokat is

2022. október 13.
36.5351
marco profilja, adatai
marco
Amióta az amerikai szankciók sújtják a Huawei-t, bármilyen kiváló készüléket is tesznek le az asztalra, Damoklesz kardja folyamatosan ott lebeg a fejük felett a Google appok és az Android alkalmazások hiánya miatt - most azonban a helyzet talán kissé könnyebbé válik, hiszen a cég frissen megújult saját alkalmazásboltja részben megoldást kínál a problémákra.

A Huawei AppGallery az évek folyamán a harmadik legnagyobb alkalmazásbolttá vált az iOS AppStore és a Google Play mellett, a platformnak több mint havi 580 millió aktív felhasználója van világszerte, amiből 43 millió Európában, nekik és a jövőbeli felhasználóknak nyújt nagy segítséget a megújult szolgáltatás.

A felhasználók ugyanis mostantól közvetlenül az AppGalleryn keresztül férhetnek hozzá a legnépszerűbb alkalmazásokhoz, hiszen az egybeolvadt a Petal Search intelligens appkeresővel, amellyel eddig az androidos alkalmazásokra lehetett rákeresni. Így gyakorlatilag az áruházból lehet letölteni az androidos appokat is, csakúgy mint a saját, HMS-re kiadott szoftvereket.

Ezzel nem csak a Facebookot, az Instagramot, a Twittert és a LinkedInt, de a Netflixet, Disney+-t, Spotify-t is egyetlen klikkel lehet telepíteni, csakúgy mint például a WhatsAppot vagy a Facebook Messengert. A cég emellett a magyar alkalmazásfejlesztőkkel is jó viszonyt igyekszik kiépíteni, hogy a hazai felhasználók minél több dedikált szoftvert érjenek el.

Már közvetlenül a Huawei AppGallery-ből lehet telepíteni az androidos appokat is - 3. kép


Már közvetlenül a Huawei AppGallery-ből lehet telepíteni az androidos appokat is - 4. kép

6 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nagyon igyekeznek.

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Kis lépés a tech iparnak de óriási ugrás a huawei felhasználónak.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Mondjuk ez tényleg sokat javít az élményen.

válasz erre

techiii

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Na az király.

válasz erre

Harder

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Drukkolok nekik, isten bizony, de félő hogy halottnak a csók. Legalább 100 ezerrel kéne olcsóbban adni a telefonokat, hogy megérjék.

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Naaaaaaa!!! Végre valami kézzelfogható fejlődés! Csak így tovább.

válasz erre