Advertisement

Már elérhető az Egységes hírközlés-, média- és mozgókép-statisztikai adatbázis

2013. november 13.
3371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Több mint 400 ezer adatot tartalmaz az Egységes hírközlés-, média- és mozgókép-statisztikai adatbázis, amely hétfőtől érhető el az interneten - közölte a létrehozó Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az ehmmsa.nmhh.hu címen elérhető statisztikai gyűjtemény 1990-től napjainkig tartalmaz adatokat, magyarul és angolul - olvasható a hatóság Kommunikációs Igazgatóságának közleményében.

Az adatbázisból lekérdezhetők a többi közt egy adott időszak elemzése szempontjából releváns magyarországi makrogazdasági adatok éppúgy, mint a vezetékes és mobiltelefonos hívások száma, időtartama, a kábeltévé-szolgáltatást igénybe vevő háztartások száma megyék és régiók szerint, az internet-előfizetések száma hozzáférési technológia szerint, a televíziózásra fordított idő demográfiai csoportonként, a különböző tévécsatornák közönségarányai, a médiaszolgáltatások száma és egyéb adatai.
Az egységes tárhely létrehozása során a korábban csak hírközlés-statisztikai adatokat tartalmazó - még az NMHH jogelődje által indított - adatbázist a szakemberek átdolgozták, frissítették és kiegészítették. Az adatok több mint egy tucatnyi hiteles és megbízható, nyilvános forrásból származnak - közölték. A magyarországi piacok mellett az NMHH nemzetközi összehasonlító információkkal is segíti a felhasználókat.

Forrás: MTI, NMHH
nincs még hozzászólás