Már a neandervölgyi ember is gyűjtötte a leölt állatok koponyáját

2023. január 28.
53.3201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Úgy tűnik van, ami nem változik még évezredek után sem, ez pedig a trófea gyűjtés, ugyanis régészek egy barlangban több állat koponyáját találták meg, melyek 55 000 évvel ezelőtt kerülhettek oda, de más érdekességek is kiderültek a neandervölgyiek vadászati szokásaikról.

A tudósok Spanyolországban, a Lozoya folyó mentén a Des Cubierta-barlangban találtak rá arra a leletegyüttesre, melyek azt bizonyítják, hogy már évezredekkel ezelőtt a vadászok a leölt állatok koponyáját megtartották trófeaként. A kutatók szarvas és agancsos állatoktól származó koponyatöredékekre bukkantak.

A barlangot még 2009-ben fedezték fel a régészek, ahol a koponyákon kívül kőszerszámokra, tejfogakra és egy kisgyermek alsó állkapcsának maradványaira bukkantak. A tudósok érdekesnek találták, hogy a vadászok magukkal cipelték a nehéz koponyákat, hiszen azon alig van hús. A rengeteg maradvány arra utal, hogy a barlang egyfajta vadászszentély lehetett az ősemberek számára.

Már a neandervölgyi ember is gyűjtötte a leölt állatok koponyáját - 2. kép

4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 3 hónapja és 5 napja

De kemény. meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 3 hónapja és 5 napja

Annak idején ez volt a f*szméregetés mint most az autó. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 3 hónapja és 6 napja

Hát igen, csak akkor még gondolom nem divatból tették ezt, hanem eszközöket csináltak belőle, vagy épp ezzel mutatták, ki mennyire jó vadász.

válasz erre

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 6 napja

Úgy tűnik, ez egy ilyen ősi sport...

válasz erre