Már a 360 fokos videókat is támogatja a VLC Media Player

2016. november 27.
5.0251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A virtuális valóság egyre nagyobb teret nyer magának, mely a szoftveres és hardveres támogatottság növekedésének köszönhető, hiszen így egyre több felhasználóhoz jut el ez a különleges élmény.

A VR messze nem csak a játékokról szól, a 360 fokos videók rendkívül érdekesek és akár informatívak is tudnak lenni. Ezeket eddig például a YouTube vagy a Facebook online rendszerén keresztül vagy mobilon tudtuk megnézni, de a VLC 360 újabb opciókat nyitott meg.

A népszerű, ingyenes lejátszóprogram legújabb PC-s és Mac-es változata ugyanis 360 fokos videókhoz készült. Természetesen a lejátszó esetében is egérrel tudunk körbenézni a videókban, de állítólag ha rendelkezünk HTC ViVe vagy Oculus Rift VR headsettel, akkor hátradőlve, kényelmesebben is élvezhetjük a tartalmakat.

Persze egyelőre nem sok 360 fokban forgatott komoly film vagy videóanyag található meg a neten, de mindenesetre jó az irány. A fejlesztők azt is elárulták, hogy ezt a funkciót a hamarosan érkező VLC 3.0 is megkapja majd (akkor már nem kell dedikált lejátszó), illetve mobilos lejátszójukba és Xbox One-ra is szeretnék integrálni.
3 hozzászólás

betyár

8 éve, 10 napja

Ideje volt már. Nekik is haladniuk kell.

válasz erre

Fikarc

8 éve, 10 napja

De régen használtam már. mosolygó smiley A GUI még mindig olyan faék egyszerű mint kb két éve?

válasz erre

Mordorer

8 éve, 10 napja

Nem rossz, mindenre ezt használom, és bár a 360-as videókat nem igazán nézegetem, jó tudni hogy rre is képes már. mosolygó smiley

válasz erre