Ma érkezik az iPad Pro

2015. november 11.
8611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az egész világon, így hazánkban is ma debütál az Apple brutális gépe, az iPad Pro.

Az utóbbi évek méretmániáinak megtestesítője az Apple legnagyobb táblagépe.

Előbb az Apple okostelefonjai követték a világtrendek nyomán némi késéssel a méretosztályok közötti határvonalak elolvadását ? magyarán szólva átcsúsztak a phablet kategóriába ?, most a táblagépük kezd a notebook és a laptop környékén helyezkedni. Mert az iPad Pro 12,9 hüvelykes kijelzőt kap, lehet hozzá vásárolni tollat, sőt okos billentyűzetet is, tehát a táskából elővéve egy mozdulattal notebookká változhat. Így viszont valóban lehet dolgozni is vele, szemben a ?szabadidős? tabletekkel.

Természetesen az Apple nem fukarkodik jelzőkkel: ?5,6 millió képpontjával az iPad Pro kijelzője az eddigi legnagyobb felbontású Retina kijelző?. Az iOS-készülékek történetében. Az Apple Pencil pedig ?ismerősnek tűnik, holott teljesen forradalmi?. Hogy is ne lenne ismerős, ha már régen gyártanak okostollakat.Mégis kár volna csúfolódni: bár az Apple szinte sohasem elsőként gyárt valamit, hanem jobban szereti a mások által bejárt utakat, azért az almás logó alatt a célszoftverhez tervezett célhardveren végül tényleg minőséget és szépséget ad. Az Apple Press Info szerint Amerikában az iPad Pro 32 GB wifis változata 799 dollártól a 128 GB wifi plusz mobilos változat 1079 dolláros áráig terjed. A ceruzát 99, az okosbillentyűzetet 169 dollárért osztogatják.

Továbbá a napokban volt egy érdekes Tim Cook kijelentés is, amin sokan felnevettek hangosan:
MINEK NEKED PC?
Tim Cook, az Apple ügyvezetője a napokban mindent megtesz azért, hogy népszerűsítse az új iPad Pro táblagépet. Ezzel egyszerre a PC-s világ végét is kihirdette. Cook a The Telegraphnak adott interjújában azt kérdezte, hogy ha már a PC-kről van szó, mégis ki akarna többé valaha is PC-t venni? A kérdést megismételte, mert komolyan gondolja. Az almás cég első embere azzal folytatta, hogy az iPad Pro tökéletes alternatíva egy laptoppal vagy asztali géppel szemben, ami a legtöbb embernek tökéletesen megfelel. E mellé az okostelefonokon kívül szerinte másra már nincs is szükség.

A nyilatkozat kapcsán többen megjegyezték, hogy az iPad-eladások hét egymást követő negyedéven át csökkentek, és ráadásul a tabletpiac egészében is zsugorodik. Eközben az Apple maces üzletága jobban megy, mint valaha, és a legutolsó negyedévben abszolút rekordot döntöttek az eladásokban. Az iPad Pro ezt a trendet akarja megfordítani, méghozzá olyan kiegészítőkkel, mint a Surface Pro gépeknél látottak (toll, billentyűzet). Pedig Tim Cook egyszer még egy hűtő és egy kenyérpirító kombójának nevezte a Microsoft találmányát. Tim Cook azt is elismerte, hogy az iPhone 6-tól kezdve az iPadnek és az iPad mininek önmaguk állítottak riválist, de amíg saját magukkal tesznek ilyet, addig nem idegeskedik.

 
nincs még hozzászólás