Lumia 530: egy újabb belépőszintű készülék

2014. július 23.
8021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Újabb telefon az 5-ös Lumia szériában, ismét az olcsó kategóriában, Windows Phone 8.1-gyel felszerelve.

Az új Lumia okostelefon 1.2 GHz-es négymagos Snapdragon 200-as processzora egy 4 inches, FWVGA (854 x 480 pixel) LCD kijelzőt működtet egy 1430 mAh-s akkumulátorral, és emellé 0,5 GB RAM, valamint 4 GB (de MicroSD-vel 128GB-ig bővíthető) belső tárhely társul.

A telefon egy 5 MP-es fix-fókusz főkamerát kapott, elülső kamerával pedig nem rendelkezik. A Lumia 530 csak 3G támogatást kapott, viszont van neki egy Dual-SIM változata is.

Ez a modell is a belépőszintű készülékek közé tartozik, a fél gigabyte RAM valószínűleg nem lesz elég a nagy játékhősöknek, hiszen például a Lumia 525 jóformán ugyanazokkal a specifikációkkal érkezett, mint az 520, annyi eltéréssel, hogy abban már 1GB RAM kapott helyet, ami több alkalmazást tett elérhetővé az olcsó készüléken. Érdemes még kitérni a fix-fókusz kamerára, ami mindössze annyi, hogy még autófókusszal sem rendelkezik, tehát úgy működik, mint a legtöbb előlapi kamera, mert nem kell és nem lehet rajta fókuszt állítani. Aki esetleg szeret több fényképet készíteni, annak ez sem biztos, hogy hasznára válik majd (az 520 kamerája is kapott autófókuszt).

Ezekkel a jellemzőkkel értelemszerűen egy nagyon hasonló árkategóriába került, mint az 520 (vagy a Nokia X és társai): az augusztusban megjelenő készülék 85 euróba, azaz 25000 Forintba (ÁFA és egyéb adók nélkül) fog kerülni, és világszerte mindenütt kapható lesz.
nincs még hozzászólás