Lock8 - Technológia a bringások oldalán

2013. október 29.
7021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Az okostelefonok terjedése egyre újabb és újabb lehetőségek kiaknázását hordozza magában.

Egyre gyakoribb jelenség, hogy nem csak az okostelefonra szánt szoftverek, de a velük szoros összefüggésben lévő hardverek, eszközök lesznek hétköznapjaink részei. Ezúttal a bringás közösség örülhet, ugyanis készülőben a Lock8 nevű kütyü, amely segíthet megóvni kedvenc drótszamarunkat. Hogy teljes legyen a kép, a zár mellé egy ingyenesen letölthető app is dukál iPhonera, Androidra, és WP-re is, melynek segítségével működésre bírhatjuk.

Franz Salzmann és Dr. Daniel Zajarias-Fainsod ugyanis egy új generációs bringazárral rukkolt elő, amely amellett, hogy természetesen lezárja bringánkat, megfelel a legmodernebb technikai trendeknek, ezáltal pedig számos új funkcióval vértezi fel bringánkat is.

Mik is ezek? Első és legfontosabb: Nincs szükségünk külön kulcsra. Okos-telefonunk használhatjuk erre a célra és egy egyszerű swipe mozdulat segítségével feloldhatjuk a zárat. Ha elfelejtenénk lezárni az eszközt, a bluetooth technológia segítségével a Lock8 érzékeli, ha távolabb kerültünk és automatikusan lezárja magát.A zárban továbbá intelligens szenzorok találhatók, melyek számos védelmi funkciót látnak el. Ezek egyike a 120dB hangerejű riasztó, amely minden tolvajnak vélt személy esetén a hangzavar mellet értesítést küld nekünk és a közelben tartózkodó Lock8 felhasználóknak is, hogy biza gáz van.

A Lock8ben egy ún. okos kábel is megtalálható és több méretben is elérhető, amely ha megszakad, azaz elvágták, szintén azonnal értesítést küld. Helyet kapott továbbá egy giroszkóp, amely érzékeli a vibrálást, így fűrészelés, kalapálás esetén újabb értesítéssel halmoz el minket. Amennyiben valaki jégspray-vel vagy lánggal próbálkozna, szintén pórul jár, hiszen hőérzékelő is megtalálható a zárban.

A Lock8ben továbbá megtalálható egy GPS rendszer is, amely segítségével könnyedén nyomon követhetjük, épp merre jár a bringa. Privát e-kulcsunkat több eszközön is használhatjuk, így ideális lehet szülőknek is, akik szeretnék tudni, merre jár a lurkó, de akár barátoknak is, ha épp keresnének minket, csak épp nem tudják, merre kerekezünk épp.Most már tudjuk, mit tud, de essen pár szó magáról az eszközről is. A Lock8 egy 350 grammos időjárásálló műanyag ( polikarbonát ) házban helyezkedik el, lelkét pedig két tölthető LifePro elem adja, melyek indukció útján és USB segítségével is tölthetők. Működése -10 és +35 fok közt ideális, szóval amikor épeszű ember bringázik, valószínűleg az eszköz is működni fog, de hideg téli napokon és nyári napsütésben azért ne hagyjátok kint. Tárolási szempontból -20 és +45°C az ideális.

Mindezt mikor? Az alkotók terve szerint 2014 májusában kezdenék kiküldeni az előrendelői példányokat, júniusban pedig letudni minden előrendelést, hogy véglegesen árulni kezdhessék a terméket. Szeretnél egyet? Támogasd a projektet Kickstarteren és rendeled elő példányod, vagy iratkozz fel a http://lock8.me/ oldalon és értesítenek az indulásról.

 
nincs még hozzászólás