Livescribe 3 Smartpen

2013. október 29.
8441
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel

Ugyan manapság egyre inkább előtérbe kerülnek a mindennapi életben az okostelefonok és laptopok, CEO Gilles Bouchard szerint a papír és a toll népszerűbb, mint valaha.

Az emberek többsége még mindig a hagyományos jegyzetelési módszereket részesítik előnyben, de a leírt információk gyors megosztására továbbra is nagy igény van. Ezért Bouchard és a Livescribe megtervezett egy olyan eszközt, ami a felhasználók ezen igényét tudja kielégíteni és ennek lett a neve Livescribe 3.



Livescribe 3 tulajdonképpen egy egyszerű toll, amiben egy miniszámítógép van. Livescribe 3 elődjétől eltérően már valóban toll formájú, a kinézetét pedig egy tollak tervezésével foglalkozó designer alkotta meg, aminek az eredménye lett ez a fekete és króm színű elegáns megjelenés. Ennek a tervezésnek köszönhetően végre olyan érzetet ad mintha egy hétköznapi toll lenne a kezünkben, és talán sose vennénk észre a különbséget, amíg nem csatlakoztatjuk egy laptophoz, vagy iPad-hoz.



Livescribe 3 fő feladata nem változott, digitalizál mindent amit írunk, vagy rajzolunk, de látványos asztali alkalmazás, vagy Evernote szinkronizálás helyett a Livescribe kifejlesztett egy saját bővítményt, amit Livescribe+ névre kereszteltek. Maga a bővítmény szép, egyszerű és meglepően sokoldalú. Felismer mindent amit írunk, az oldalakat oldalként kezeli, a leírt telefonszámokra és címekre rá lehet keresni és rendezni is lehet őket. Például leírunk egy telefonszámot egy lapra, majd később ezt elmentjük a csatlakoztatott eszköz telefonkönyvébe egy mozdulattal.

http://youtu.be/TFE74S40WoI

Igazából maga a toll nem tartalmaz semmi bonyolult technológiát, minden szükséges műveletet a csatlakoztatott iOS eszköz végzi el (Andriod támogatáson már dolgoznak). Emiatt a megoldás miatt tudták elérni, hogy ilyen kicsi és kényelmesen használható legyen a Livescribe 3, de ahhoz hogy használni lehessen ezeket a funkciókat a tollnak állandó kapcsolatra van szüksége egy vele kompatibilis eszközzel. A toll Bluetooth segítségével csatlakozik és küldi az adatokat, ennek köszönhetően bármit, amit leírunk szinte azonnal, 1-2 másodperc eltéréssel meg is jelenik a kijelzőn. Az akkumulátor körülbelül 14 órát bír, de ha az lemerülne attól még a hagyományos tollként továbbra is tudjuk használni. Az árról még nem esett szó, kezdő ára 149.95$ lesz, de ez remélhetőleg később majd csökkeni fog, ahogy elterjed ez a technológia.
nincs még hozzászólás