Lesz Windows Phone-os Minecraft

2014. október 17.
6501
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Maguk a fejlesztők erősítették meg a Windows Phone-os Minecraft létezését.

A Mojang azt állítja, a fejlesztés már a Microsoft-üzlet előtt elkezdődött.

A Microsoft nem kis pénzért vásárolta meg a népszerű játék, a Minecraft mögött álló fejlesztőket - Mojangot -, akik azt állítják, hogy már a Microsoft-üzlet előtt is tervben állt a játék Windows Phone-os változata, illetve meg is kezdődött a fejlesztés. Kérdéses, hogy ugyanolyan lesz-e majd a Windows Phone verzió, mint a többi Pocket Edition, vagy (ha már a Microsoft megvásárolta őket) hoz majd valami platform-exkluzív funkcionalitást.

Az utóbbi tényleg kérdéses, hiszen jól látható, mit tesz a Microsoft: a Windows és Windows Phone jóformán semmi exkluzív vagy korábbi ("platform-first") frissítést/alkalmazást nem kap, például ott van a OneDrive alkalmazás: a frissítés az Android és iOS verzióval egyidőben jött ki, Androidon lehet biztonsági kódot (PIN-t) használni, Windows Phone-on nincs ilyen lehetőség. Másik példa: a Skype Qik azonnal mindenütt elérhető lett.

Visszatérve a Minecraftra, a fejlesztők azt is mondták, hogy még rengeteg tennivaló van, mielőtt bárminemű kiadást megjelentethetnének, így ha nem heteket, hónapokat is várhatnak még a felhasználók akár csak egy tesztverzióig. Mindenesetre jó hallani, hogy a fejlesztők nem hagyták cserben a Windows Phone felhasználókat, így akinek Lumiája vagy más Windowsos készüléke van és mindig is irigyelte, hogy más telefonokon lehet játszani, akkor számukra ezek remek hírek.

A Minecraft nemrégiben PlayStation 4-en, XBox One-on és PlayStation Vitan is megjelent, így nem valószínű, hogy a fejlesztés bármit is lassult volna.
nincs még hozzászólás