Lenovo: Két Chromebook érkezik a Thinkpad családba

2014. február 01.
7521
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel
Túlzás lenne azt állítani, hogy a Lenovo a héten eltűnt a hírek folyamából, hiszen a Motorola üzlet után, a mai napon elrugaszkodva a telefonoktól, de kicsit visszanyúlva a Google-höz, két Chromebook érkezését közölték.

Az új modellek a Lenovo Thinkpad 11e és a Lenovo Thinkpad Yoga 11e nevet fogják viselni.

Ahogy az jósolható volt az éve elején, egyre több gyártó lát fantáziát a Google ?online? operációs rendszerében a ChromeOS-ben. Mivel ezek a gépek kvázi vékonykliensként működnek és a számítás igényes folyamatok zöme a Google szerverein történik, így nincs szükség bivalyerős hardverre, következésképpen egész korrekt áron juthatunk hozzá egy-egy laptophoz, pontosabban Chromebook-hoz.

Pontos specifikáció egyelőre nincs, de a gyártó információi alapján a normál 11e egy hagyományos Chromebook, míg a Yoga, a már ismert nem a Google ökoszisztémára építkező modelljeinek tulajdonságait örökli. Ennek fényében, képes lesz önmagából ?kifordulni?, valamint IPS érintőkijelzőt kap extraként.

Mind a két modell idén tavasszal kerül majd forgalomba, 349 és 449 dolláros áron. Kíváncsian várjuk, hogy a Lenovo Magyarországra is elhozza-e az újdonságokat, és ha igen, milyen árcédulával látja azt el a hazai képviselet.

 
Forrás: Talkandroid
nincs még hozzászólás