Leleplezte az Asus a 2020-as laptopjait, 11. generációs processzorokkal jön az idei széria

2020. szeptember 03.
34.4291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Asus egy virtuális médiaesemény berkein belül megvillantotta a következő generációs, avagy idei felhozatalát, amik között ismételten találunk mindenféle finomságot, mi pedig az alábbiakban részletezve tárjuk elétek az infókat.
 

Az idei széria legizgalmasabb újdonsága, hogy 11. generációs processzorok kerültek a lineupba, illetve a Thunderbolt 4 portok is elég markáns szerepet játszanak a felhozatalban. Nézzük, mit prezentált a gyártó:

Frissített ExpertBook B9

Mindössze 0,88 kg-os, pehelykönnyű súlyával támad az új ExpertBook B9, ami ráadásul mindössze 14,9 mm vékonyságot tudhat magáénak. A legutóbbi generációs Intel Core i7 procit integrálták, valamint az akkumulátor akár egy teljes napi használatra is elegendő az Asus szerint. Akad egy HD webkamera az ExpertBook B9-nél, mely esetében jelentős funkció a mozgásszenzor. Ez gondoskodik róla, hogy ha felállunk a gép elől, akkor automatikusan zárolja magát, egészen addig, míg újra le nem huppanunk a gép elé, mindenféle beavatkozás nélkül.

Nézd nagyban ezt a videót!
Katonai védelem övezi továbbá a készüléket, MIL-STD 810H minősítést kapott, úgyhogy az esetleges sérülésektől is védve van. Ezenfelül Thunderbolt 4 csatlakozóval találkozunk, aminek köszönhetően akár külső VGA-t is hozzácsatlakoztathatunk a masinához, van USB Type-C port, HDMI, illetve fix beépített MAC-címmel dolgozik, ami biztonság szempontjából nem egy elvetendő dolog. A 3,5 mm-es jack csati nem maradt ki, akad még egy USB Tye-A 3.2 port is, és végül, de nem utolsó sorban a csomagolás még laptopállványként is használható!

A svájci órák eleganciájával bíró Zenbook S

A Zenbook S széria idén is frissül egyet, nevezetesen egy 1,35 g-os kiszerelés formájában. 13,9 colos, 3,3K-ban dolgozó képernyőről van szó, mely 3:2 képarány és érintőképernyő mellett hozza el a kívánt élményt. A komplett eszköz mindössze 13,9 colos, a megjelenítés pedig ütősnek ígérkezik, tekintve hogy 500 nites fényerővel és 92%-os készülékház-képernyő aránnyal operál. Akár 1 TB-nyi SSD-vel is kérhetjük az idei Zenbook S-t, illetve az i7 CPU-val fogunk ezúton is szemezni. 12 órát tud megközelítőleg az akkumulátor, de a gyorstöltésnek hála 49 perc alatt 60%-ra, azaz közel 8 órás használatra simán be tudjuk bikázni.Az USB Type-C porton át még hordozható töltőt is csatlakoztathatunk, ha ez nem lenne elég. A 3,5 mm-s jack csatlakozó kimaradt ezúttal. A gyártó elmondása alapján a svájci órák külleme és eleganciája inspirálta őket az idei Zenbook S-nél, úgyhogy a prémiumérzet garantált a külcsínt szemlézve.

Az igazi kaméleon: Zenbook Flip S

A notebookok és a tabletek formavilágát egyesítő Flip S sorozat is vérfrissítésen esik át. Az új modell 1,2 kg-ot nyom, 13,9 mm vékony, 4K UHD HDR kijelzővel bír, ami történetesen egy OLED panel, illetve természetesen érintőképernyős. Élettel teli, valósághű színek fogadják a felhasználót, valamint 70%-kal csökkentették a kékfény mértékét az ember szemének megóvása érdekében. 15 órát tud az akkumulátor, viszont itt is feltölthetjük 60%-ra 49 perc alatt, és ha még ez sem elég, akkor ott az USB Type-C port, ahol hordozható töltőt köthetünk be.Extrém hűtés jellemzi még az új Zenbook Flip S-t, hovatovább 16 GB RAM, a legutóbbi generációs i7 CPU, no meg stylus támogatás is akad. A billentyűzet kialakítása határtól határig tart, kellően nagy gombok kíséretében, azonban itt is van egy kis üröm az örömben: a 3,5 mm-es jack csatlakozó kimaradt.

Dupla dinamit, avagy a Zenbook 14 Ultralight és a Zenbook 14 Screenpad

Duplán is renoválják a 14-es szériát, egyrészt a Zenbook 14 Ultralight képében, ami 92%-os készülékház-képernyő kitöltési aránnyal, 100%-os sRGB színlefedettséggel és pehelykönnyű súlyával rohanja le a boltok polcait. GeForce MX450 VGA és a legutóbbi generációs Intel Core i7 CPU lapul meg a gép mélyén, illetve 1 TB-nyi SSD és 16 GB-nyi RAM is akad. HDMI, USB Type-A, Thunderbolt 4, két USB Type-C port, valamint még egy microSD olvasót is találunk.Másfelől itt van nekünk a Zenbook 14 Screenpad, ami viszont már a korábban megismert screenpad technológiát alkalmazza a ScreenXpert 2.0 interfész képében. Ez ugyebár lent egy kis érintőkijelzőt jelent, ami multitaskingra tökéletes, a gyártó pedig célzottan az okostelefonokat vette alapul, amikor a kialakításán ügyködött.Újítások is akadnak a friss interfészben, így például ha hosszan nyomva tartjuk a screenpaden az applikációt, akkor azon nyomban át tudjuk azt küldeni a főkijelzőnkre. 5,65 colos maga a screenpad, míg a főképernyőnél egy vékony kává fogad minket a kijelző minden oldalán. 97%-os készülékház-képernyő arány fogadja a nagyérdeműt, valamint egy 16,9 mm vékonyságú, 1,29 kg súlyú megoldás.

Megújul a Zenbook Pro 15 is

Végül, de nem utolsó sorban az update-elt Zenbook 15-nek sem kell szégyenkeznie, mivelhogy 15,6 colos OLED panellel, 1,8 kg-os súllyal és 17,88 mm-es vékonysággal teszi tiszteletét. A masina mélyén az Intel Core i7-ese ketyeg, valamint videókártya tekintetében GTX 1650 Ti mellett tette le a voksát a cég.SSD és HDD is integrálva lett, a kijelző egy 4K UHD OLED panel, ami történetesen támogatja a HDR-t, a készülékház-képernyő arány pedig 88%-ra tehető. A screenpad itt sem marad ki, szintúgy 5,65 colos kivitelben.
4 hozzászólás

petrovicsz

2 éve, 2 hónapja és 27 napja

Hát bakker, csorog a nyálam.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 2 hónapja és 27 napja

Van itt minden bakker , nekem a 14-es jön be leginkább.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 2 hónapja és 27 napja

Brutál a felhozatal!

válasz erre

TEchie

2 éve, 2 hónapja és 27 napja

Zenbook S gyönyörű!

válasz erre

új kommentek

Levi87 profilja

Levi87

7 órája és 58 perce
betyár profilja

betyár

10 órája és 21 perce
legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink