Leáll az IsoHunt torrentportál

2013. október 18.
5241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi


Nemrég adtunk hírt, hogy az FBI sikeresen lekapcsolta a Silk Road nevű illegális oldalt, ám most egy újabb népszerű oldal tér végső nyugalomra.

A világ egyik legnagyobb torrentportálja, az IsoHunt most bírósági határozat és 110 millió dolláros bírság keretében kénytelen bezárni kapuit. Az IsoHunt tulajdonosa, a kanadai Gary Fung ugyanis elfogadta, hogy kifizeti a bírságot az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) részére.

Blogjában Fung a következőt mondta : "Egy egyetemi programozói hobbiként indult, és azóta több, sokkal több lett. Szomorú látni, hogy eltávozik a kicsikém."

Az MPAA elnöke, Chris Dodd elmondta: "Ez a lépés egyben jelentős előrelépés is a jogszerű online kereskedelemben. Azok, akik üzleti érdekből ösztönöznek, bátorítanak és segítenek másokat, hogy szerzői jogsértést kövessenek el, meg kell bűnhődjenek."

A tárgyaláson Fung kiemelte, hogy maga az oldal nem oszt meg illegális tartalmakat, csupán a felhasználók töltik azt fel rá, majd onnan le, ezt azonban a bíróság elutasította.

Számos cég, mint például a Disney, a Paramounth Pictures vagy a Twentieth Century Fox már évek óta küzd az oldallal, hiszen több millió illegális másolatot lehetett letölteni rajta keresztül.
nincs még hozzászólás