Kutatók furcsa lyukakat találtak az óceán fenekén

2022. július 31.
24.4891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A National Oceanic and Atmospheric Administration kutatócsoport Okeanos Explorer nevű hajója nemrégiben a Közép-Atlanti-hátságon vizsgálódott, ahol a tengerfenéken különleges lyukakat találtak, melyeket keletkezését és eredetét egyelőre nem tudják megmagyarázni.
 

A felfedezők egy sor titokzatos, egymáshoz tökéletesen illeszkedő lyukat fedeztek fel a tengerfenéken nagyjából 2,6 kilométerrel az óceán felszíne alatt. A lyukak egyenes vonalat alkotnak, és rendszeresen ismétlődő távolságban jelennek meg, ráadásul apró hordalékhalmok veszik körül őket. Mint kiderült már korábban is találtak ezen a területen ilyen lyukakat.

A kutatók nem tudnak rájönni, hogy mi vagy mik okozhatják ezeket a különleges lyukakat, 2004-ben még azt állították, hogy tengerfenék üledékében élő vagy azokon átszitáló organizmus csinálta őket, de erre semmilyen bizonyítékot nem találtak. A nemzetközi kutatócsapat a Facebookon kért segítséget abban, hogy megállapítsák mik lehetnek ezek a lyukak, nem is kellett sokat várniuk az összeesküvés-elméletek gyártóira, akik Atlantiszra gondoltak, UFOkra, valamint a kincseket ásó víz alatti emberi járművekre.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 5 hónapja és 13 napja

De miért adnak az emberek kezébe ekkora konteó alapot? Nyilván beindulnak.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 5 hónapja és 13 napja

De fura.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 5 hónapja és 13 napja

A sok hülye rögtön megjelent, mint mindig.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 5 hónapja és 13 napja

Érdekesen néz ki, de biztosan természetes jelenség.

válasz erre

Porthos

1 éve, 5 hónapja és 13 napja

Az emberi fantázi határtalan!

válasz erre