Kutatók és politikusok bírálják a Facebook aktuális mozzanatát

2021. augusztus 05.
39.2481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Facebookot most éppen politikusok és kutatók bírálják, amiért betiltották azoknak a tudósoknak a fiókjait, akik politikai hirdetéseket és téves információkat elemeztek a közösségi hálón.

Mark R. Warner szenátor sajtónyilatkozatában azt mondta, hogy a társaság cselekedetei "mélyen aggasztóak", Amy Klobuchar szenátor pedig azt mondta, hogy mélységesen nyugtalanítja a hír. A Firefox böngésző megalkotója, a Mozilla, amely ellenőrzést végzett az akadémikusok munkájáról, azt állítja, hogy a Facebook indoklása a kutatók betiltására nemes egyszerűséggel téves.

A Facebook által kitiltott tudósok a NYU Ad Observatory-val dolgoztak, és létrehozták az Ad Observer nevű böngészőbővítményt, amelyet a Facebook-felhasználók telepíthetnek, hogy adatokat gyűjtsenek arról, hogy milyen politikai hirdetéseket jelenítettek meg és hogyan célozták meg őket. A Facebook nem szolgáltat ezzel egyenértékű információkat - állítja a NYU Ad Observatory - nem utolsósorban azért, mert mint a kutatók kimutatták, a cég néha egyáltalán nem címkézi a politikai hirdetéseket.
3 hozzászólás

TEchie

3 éve, 2 hónapja és 15 napja

Mindig lesznek emberek és cégek akik reklamálni fognak ellene, nem érthet a politikájukkal mindenki egyet.

válasz erre

petrovicsz

3 éve, 2 hónapja és 15 napja

Magánvállalat. Azt csinál amit akar.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 2 hónapja és 15 napja

Nahát.mosolygó smiley

válasz erre