Kritikus hibát javít az új Firefox patch

2017. március 29.
3.8181
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Mozilla elérhetővé tette a legújabb frissítő csomagot, amely a Firefox 52-es verziójához készült, és mind a három támogatott platformon telepíthetővé vált.

A pontos build szám a Mozilla Firefox 52.0.2, ez a második patch a Firefox 52-es főverziójához, és 11 nappal követi az elsőt, de ami lényeges, hogy nem csak a felhasználók de a fejlesztők is sürgették ennek elkészültét, hiszen egy kritikus hibát javít a csomag.

A hiba ráadásul magas fokozatú biztonsági hiba volt, amelyet a Pwn2Own eseményen vettek észre. Ez egy integer túlcsordulás, amely a createImageBitmap() funkcióban ütötte fel a fejét és a cikk írásának pillanatában vélhetően még sokaknál az 52.0.1-es változat futhat, amelyben ez még jelen van, így mindenképpen érdemes sűrűn csekkolni a frissítéskezelőt, hátha már be is esett a patch.

Emellett javították az egyes Linux disztribúcióknál jelentkező váratlan összeomlást a szoftver indításakor, plusz mivel ez egy ESR verzió, így 2018 tavaszáig biztos minden téren kapjuk majd a frissítéseket, főleg a biztonságiakat, így jó látni, hogy ezt komolyan veszik a srácok és gyorsan reagálnak a problémákra.
2 hozzászólás

Levi87

7 éve, 7 hónapja és 8 napja

Szerencsére engem az ilyen hibák elkerülnek. Általában.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 7 hónapja és 8 napja

Ezt tegnap nekem felrakta. Azonban mostanság van egy olyan probléma a foxszal, hogy egy idő után nem jön be az oldal vagy hiányos vagy lassan jön be. Mintha a net akadozna, de az nem javulna meg a FF újraindításával... Legzavaróbb, hogy olyankor a videók is megakadnak vagy lassan töltenek.

válasz erre