Közel 400 új exobolygót fedezhettek fel a tudósok a világegyetemben

2021. november 26.
86.8171
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem csillagászai által vezetett nemzetközi kutatócsoport több száz exobolygójelölt, köztük 366 eddig még nem azonosított exobolygó észleléséről számolt be.
 

Eddig kevesebb mint 5000 megerősített exobolygót találtak, viszont ha ezeket is megerősítik, az sokkal több objektumot adna hozzá a Naprendszeren kívüli világokhoz. A Dr. Jon Zink által vezetett és a The Astronomical Journal című folyóiratban közzétett tanulmány az exobolygók felderítésének új megközelítését írja le a NASA Kepler űrteleszkópjának K2 missziója által gyűjtött adatok felhasználásával.

Az észlelési algoritmus képes pontosabb előrejelzést adni arról, hogy mi a lehetséges megfigyelés, és mi a zaj, amit észlelnek. A legjobb megközelítéshez általában szükség van az adatok emberi ellenőrzésére, és ezzel a tanulmány remélik, hogy képesek lesznek túllépni ezen. A Scaling K2 projekt azáltal, hogy automatizálja az exobolygó-vadászatot nagy sikeraránnyal, azt jelentheti, hogy több exobolygójelöltet fedeznek fel.
5 hozzászólás

techiii

9 hónapja, 1 hete és 4 napja

Nem semmi. Mi minden lehet azokon.

válasz erre

Porthos

9 hónapja, 1 hete és 4 napja

A rengeteg elérhetetlen hely...

válasz erre

betyár

9 hónapja, 1 hete és 4 napja

azta mindenit az nagyon sok

válasz erre

CharlieFirpo

9 hónapja, 1 hete és 5 napja

LAssan a Földön is ideje lenne körülnézni amúgy...

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 1 hete és 5 napja

Kár hogy egyikre sem jutunk el..

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink