Közel 300 nap után visszatért a Földre a kínai titkos űrhajó

2023. május 08.
25.5181
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb beszámolók szerint 276 nap után sikeresen visszatért a Földre az a titkos kínai űrhajó, amiről gyakorlatilag semmit sem lehet tudni, a kormány ugyanis semmit nem árult el az eszközzel kapcsolatban, az amerikaiak szerint egy X-37B géphez hasonló szerkezetről lehet szó.

A titkos űrhajó közel egy évig keringett a Föld körül, azt viszont nem tudni, hogy eközben mit csinált, mért-e valamilyen adatokat, de még fotókat sem közöltek róla. A kínai lapok úgy számoltak be a történtekről, hogy egy mérföldkőnek számító küldetésen vannak túl az újrafelhasználható űrtechnológia terén.

A hírek szerint ezzel a szerkezettel olcsóbbá válhat a jövőben az űrbéli küldetések. Már 2021-ben volt egy hasonló teszt, akkor csak egy napot volt a világűr határán az űrhajó, majd visszatért. Az amerikaiak úgy vélik, hogy egy X-37B-hez hasonló gépről lehet szó, ami évekig is képes repülni különösebb beavatkozás nélkül.
4 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 9 napja

Sosem tudjuk meg. Mondjuk engem nem is igazán érdekel, mindent tud minden rólam már most is. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 9 napja

Titokzatos jobb név lenne neki, mert hát tudunk róla.

válasz erre

Porthos

1 éve, 10 napja

Lehet hogy csak azért csinálják az egészet hogy felbojgassák az usát közben meg valójában nem is csinál semmi különöset csak repked. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 10 napja

Kompletten felmérte az egász Földet szerény véleményem szerint.

válasz erre