Komoly támadás érte az olasz internethálózatokat

2023. február 06.
50.1291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az olasz nemzeti kiberbiztonságért felelős ügynökség (ACN) tegnap közölte, hogy vasárnap a reggeli órákban támadás érte az ország internethálózatát, emiatt 70%-os kiesést tapasztaltak először a vezetékes, majd a mobilhálózatokban, ami kárt is okozott a rendszerekben.

Vasárnap a kora reggeli órákban először a legnagyobb országos szolgáltató, a Tim internetes hálózata tűnt el, rengeteg felhasználó jelezte, hogy a vezetékes- és a mobilhálózatokban lassulást, majd leállást tapasztaltak. A vállalat először kizárta a hackertámadást, de később kiderült, hogy ez okozta a problémát.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy ki vagy kik okozták a hatalmas leállást, de a felhasználóknak az ügynökség azt javasolta, hogy minél előbb változtassák meg a jelszavaikat a gyakran használt weboldalakon. Stefano Epifani, a digitális fenntarthatóságért felelős alapítvány elnök elárulta, hogy tegnap még az internetes hálózatoknak csupán mintegy harminc százaléka volt működőképes, de folyamatosan dolgoznak a helyreállításon.
5 hozzászólás

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 16 napja

Azért az kemény leállás lehetett, ilyen durva és eredményes támadásról még nem is hallottam. meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 3 hónapja és 17 napja

Biztos vagyok benne hogy rohadtul meglepődtek. röhögő smiley

válasz erre

zender

1 éve, 3 hónapja és 17 napja

Nagy eséllyel USA vagy a németek szerintem. De végülis tök mindegy kik csinálták, ruszkik úgyis mindenkinek visszavágnak majd.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 3 hónapja és 17 napja

Jajj szegények. röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

1 éve, 3 hónapja és 17 napja

Milyen fura lehet nekik, amikor visszanyal a fagyi. röhögő smiley

válasz erre