Komoly perrel kell szembenéznie a Googlenek, miután Térkép szolgáltatás tavaly a halálba vezetett egy férfit

2023. szeptember 21.
17.2431
csirkee profilja, adatai
csirkee
Gondatlanság miatt indított pert nemrégiben egy amerikai család, miután tavaly egy autóbalesetben elhunyt az észak-karolinai férfi, ugyanis a Google Térkép szolgáltatása egy olyan hídon akarta átvinni az autóst, ami már évek óta leomlott, pedig sokan jelezték a gondot a techóriásnak.

A 47 éves Philip Paxson tavaly szeptember 30-án lánya születésnapjáról tartott hazafelé, amikor a Google Maps egy olyan hídra irányította, mely már évekkel ezelőtt összeomlott, így végül a férfi a patakba zuhant, ahonnan már nem tudták élve kiszedni a hatóságok. A család ügyvédei szerint többen is megpróbálták jelezni a Google-nek, hogy a híd már nem használható.

Természetesen a Google mellett magántulajdon-kezelő cégeknek is szembe kell nézni a felelősséggel, ugyanis egyetlen egy tábla sem jelzi, hogy az út végén már nincs híd és életveszélyes a szakasz. Nagy valószínűséggel a Google ezek után változtatni fog és kiveszi navigációjából ezt az útszakaszt, és biztosan meg fog egyezni a családdal is.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 3 napja

VAlószínűleg semmilyen felelősségük nincs, ezerszer kiírja az app, hogy ne vegye az ember 100%-nak és amit be kell x-elni, abban is benne van.

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 3 hete és 3 napja

Semmi közük hozzá ha valaki ekkora bal****. Nyert ügy.

válasz erre