Advertisement

Komoly leépítésre készül az Intel

2022. október 12.
36.5521
csirkee profilja, adatai
csirkee
A világ egyik legnagyobb chipgyártó vállalatáról az elmúlt időszakban szinte csak jó híreket lehetett írni, hiszen Olaszországban és Amerikában is hatalmas beruházásokat indított el, hogy a jövőben még több terméket tudjon előállítani, ám most elbocsátásokat pletykálnak.

A Bloomberg beszámolója szerint az Intel jelentős elbocsátásokba kezd, ami több ezer főre is tehető, ugyanis hatalmasat csökkent a fogyasztói chipek értékesítése, ugyanis az elmúlt időszakban ismét hanyatlásnak indult a PC-piac. A magazin szerint az elbocsátások főleg az értékesítési- és marketingcsapatokat érinti.

A vállalat jelenleg 113 700 alkalmazottat foglalkoztat, és a 20%-át szeretné elküldeni még ebben a hónapban. Mikako Kitagawa, a Gartner igazgatója és elemzője szerint 2022 harmadik negyedévében 19,5 százalékot csökkent a piac 2021-hez képest. A járvány alatt hatalmasat robbant a PC-piac, hiszen mindenki új gépet igyekezett vásárolni magának otthoni munkára/tanulásra, ám a pandémia után óriásit esett vissza a forgalom.
3 hozzászólás

Porthos

4 hónapja,

Nem hittem volna hogy ekkora és ilyen hosszú probléma lesz a chiphiányból amúgy.

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja,

Hát mi lett a nagy tervekkel?

válasz erre

Fikarc

4 hónapja,

Kinyírta őket a chiphiány.

válasz erre