Komoly büntetést kapott a Google az oroszoktól

2022. július 19.
24.8281
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb hírek szerint a Google vállalatot 21,1 milliárd rubelre - cirka 148 milliárd forintra - büntette az orosz Roszkomnadzor orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, miután szerintük a keresőóriás hamis híreket terjeszt az orosz-ukrán háborúról.
 

Moszkva a háború kirobbanása óta folyamatosan kritizálja a külföldi platformot amiért azok olyan "álhíreket" terjesztenek, amelyek például háborúnak hívják a háborút. Az orosz hatóságok szerint a Google nem távolította el ezeket a fake news-nak nevezett tartalmakat sem a keresőből, sem a hírgyűjtő oldalról, de még a YouTube-ról sem, emiatt a bíróság kiszabta a hatalmas büntetést.

A Reuters magazin beszámolója szerint az oroszok leginkább a YouTube videómegosztó platformot sérelmezik a leginkább, amiért nem törölte az ukrajnai különleges katonai művelet menetéről szóló hamisítványokat. Sőt, szerintük a platform arra buzdítja a fiatalokat, hogy illetéktelen tiltakozásokon vegyenek részt. A Google egyelőre nem reagált a bírságra, de nem valószínű, hogy ki fogják fizetni.
6 hozzászólás

Fikarc

2 hete és 6 napja

Hát sok sikert!

válasz erre

Kisfaludy82

2 hete és 6 napja

Megnézném hogy hajtják be rajtuk. Egy szolgáltatás, ott szolgáltat ahol akar.

válasz erre

Van ott baj a fejekben!

válasz erre

Mordorer

3 hete

De hát a Google nem terjeszti, csak jól vannak SEO-zva az oldalak.

válasz erre

TEchie

3 hete

Nyilván befizetik maj, ha nem is akarnak ott lenni az országban.

válasz erre

inkognito

3 hete

Ezek nem komplettek.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink