Advertisement

Kitiltották egy kriptovaluta mixert az USA-ból pénzmosás miatt

2022. május 09.
48.0001
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Kitiltották a Blender.io céget az Amerikai Egyesült Államokból, amiért segítettek átmosni Észak-Korea számára 20,5 millió dollár (közel 7 milliárd forint) értékű kriptovalutát, így mostantól ez a cég teljesen kikerült az USA gazdasági rendszeréből.

Az amerikai Pénzügyminisztérium pénteken jelentette be, hogy a szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy az emberek eltüntessék a blokklánc által vezetett nyilvántartást, Észak-Korea arra használta, hogy támogassa rosszindulatú kibertevékenységeit és az ellopott virtuális valutával történő pénzmosást, a bevételt pedig tömegpusztító fegyver- és ballisztikusrakéta-programjaihoz használta fel.

A minisztérium vizsgálata arra az eredményre jutott, hogy a Blender.io-t a Lazarus hackercsoport használta arra, hogy a kriptopénzt tisztára mossa, amelyet állítólag az Axie Infinity kripto-alapú játékból loptak. A hackelés teljes bevételét, amelyet a Pénzügyminisztérium áprilisban a Lazarushoz és Észak-Koreához kapcsolt, akkoriban mintegy 625 millió dollárra becsülték.

A Pénzügyminisztérium sajtóközleménye szerint ez az első alkalom, hogy szankciókat szabott ki egy virtuális valutakereskedővel szemben. A Blender.io azonban nem az egyetlen eszköz volt, amit a hackerek használtak - kezdésnek az Axie Infinity Ronin hálózatából ellopott pénz eredetileg Ethereumban és USDC-ben volt, a Blender pedig Bitcoinban működik; valamikor át is kellett váltani.
3 hozzászólás

Porthos

9 hónapja, 2 hete

Mert olyan marha megbízható ez is baszki...

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 2 hete és 1 napja

Bravó, marha jó hogy van ilyen megbízható pénzügyi metódus is.

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 2 hete és 1 napja

A legnagyobb lufi az utóbbbi évtizedekben a kripto, de csinálja csak a sok hülye...

válasz erre