Kiszivárgott a kukázott Windows Core OS egy korai változata

2021. január 04.
41.3071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A Microsoft már sokszor csinált olyat, hogy a Windows egy-egy újabb kiadásán dolgozva azt végül kukázza, és ezzel számos jó fejlesztési irány és funkció ment a süllyesztőbe, ahogy az a most kiszivárgott Windows Core OS esetén is történt.
 

A Windows Core OS egy korai, 2018-as kiadása került most ki, ami a 16299-es build számot viseli. A rendszer eredetileg két kiadásban készült, melyek közül a most kikerült a Polaris, amit a low-end PC piacra szánt a Microsoft, míg a másik az Andromeda, ami mobil eszközökre lett fejlesztve.

A Windows Core OS volt a Microsoft első próbálkozása azzal, hogy olyan Windows kiadással álljanak elő, ami kidob minden klasszikus funkciót és teljes egészében a saját Store-ra épült volna, ezzel váltva a Windows 10 S verziót. A rendszer fejlesztését egyébként a Windows Lite/Santorini, ma már ismertebb nevén Windows 10X miatt állították le.

A most kikerült verzió még nagyon kezdetleges, olyannyira hogy még több alapvető funkció is hiányzik belőle és a telepítése sem egyszerű, mert maga a telepítő sincs befejezve, amivel ARM eszközre lehetne telepíteni.

A feltöltő, Scamdisk egyébként már korábban is adott ki a kezei közül meg nem jelent Windows kiadásokat, melyek között volt Windows 7, 8, 10 és Server kiadás is.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 10 hónapja és 21 napja

Mik vannak. Ez tök érdekes.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 10 hónapja és 21 napja

Már szedem is, meglesem.

válasz erre

technomancer

1 éve, 10 hónapja és 21 napja

Megpróbálom valahogy feltenni.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 10 hónapja és 21 napja

De megnéznék ilyen oprendszerek máskor is.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink