Kisebb pánikot okozott a NASA bakija, miután vészhelyzeti szimulációt közvetítettek a Nemzetközi Űrállomásról

2024. június 13.
8.4961
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Amerikai Űrkutatási Hivatal többször szokott élő közvetítéseket sugározni a Nemzetközi Űrállomásról, főleg űrséták esetén, ám egy baki folytán a tegnapi nap során egy vészhelyzeti szimuláció hanganyagát kezdték el élőben közvetíteni, és sokan azt hitték, hogy tényleg baj van az űrállomáson.

A közösségi média felületeken gyorsan kezdett el terjedni az a hanganyag, amit véletlenül kezdett el sugározni a NASA. Ezen egy női hang kérte az űrállomás legénységének a tagjait, hogy vizsgálják meg a parancsnokot, ellenőrizzék a pulzusát és adjanak neki oxigént, mert bizonytalan az állapota. A dekompressziós betegség hatásait lehetett tapasztalni rajta, mely akár halálos is lehet.

A dekompressziós betegség során nitrogén vagy más gázbuborékok alakulnak ki a vérben, a légnyomás változása miatt, ami halálhoz is vezethet.

A NASA későbbi közleménye szerint csak egy vészhelyzeti szimuláció volt, amikor az asztronauták és a földi személyzet különböző űrbeli forgatókönyvekre készülnek fel. Ráadásul az ISS legénysége éppen aludt a szimuláció során, így nem történt semmilyen vészhelyzet, ám ennek ellenére elindultak az összeesküvés-elméletek.

4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 napja

Gondolom betojtak. röhögő smiley

válasz erre

techiii

1 hónapja, 2 napja

Kellemetlen. Ezt már nehéz kimagyarázni.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 napja

Éles főpróba! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 napja

Neeeeeee. röhögő smiley

válasz erre