Kínaiak DDoS-olták a Telegramot

2019. június 13.
3.9921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A népszerű, titkosított beszélgetésekre használt Telegram szolgáltatást DDoS támadás érte, az amerikai régió felhasználóit sújtotta ez leginkább, de globális problémáról számolt be vezetőség, ami mögött Kína áll.
 

Pavel Durov, a dubaji székhelyű Telegram CEO-ja Twitteren adott ki részleteket a hibával kapcsolatban, ahol elmondta, az IP címek java része kínai volt. Mint kiderült, hongkongi és kínai aktivisták általában ezen a felületen egyeztetik az esetleges tüntetések részleteit annak érdekében, hogy az állam ne szerezzen tudomást idejekorán.


Az elmúlt napokban Hongkongban rengetegen vonultak az utcákra, hogy egy új kiadatási törvény ellen tiltakozzanak, valamint mivel a kínai állam egyre nagyobb szigort és felügyeletet vezetne ott, ez pedig az ott élőknek nem tetszik.

Nem lett kimondva, hogy állam állna a dolog hátterében, de Durov ügyesen és diplomatikusan fogalmazta meg a nyilvánvalót, hogy Kína igyekszik ellehetetleníteni a lázongók titkos kommunikációit.
2 hozzászólás

zender

5 éve, 1 hónapja és 6 napja

Biztos elhiszem nekik, hogy titkosítottan üzengetnek vele az emberek, amikor egy szimpla támadás beszopatja az egészet! röhögő smiley

válasz erre

TEchie

5 éve, 1 hónapja és 6 napja

Elég gáz ha egy ilyen szolgáltatás nincs védve DDoS ellen... röhögő smiley

válasz erre