Kínai rakétatörmelék zuhant az Indiai- és a Csendes-óceánba

2022. augusztus 01.
24.8131
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A kínai űrkutatási hivatal közlése szerint, visszahullott a Földre a Long March 5 rakéta maradványai, melyek az Indiai- és a Csendes-óceánba zuhantak, de az űrrakéta legtöbb része a légkörben égett el, így szerencsére nem okozott balesetet.

A Long March 5 rakétával jutatta az űrbe az ügynökség a Tiangong nevű űrállomás legújabb darabját. A rakéta irányíthatatlan törmelékei tegnap estek vissza a Földre. Korábban szakértők kicsi esélyt jósoltak annak, hogy lakott területre fognak esni a törmelékek, de így is voltak akik aggódásukat fejezték ki.

A NASA korábban felkérte a kínai űrügynökséget, hogy tervezzenek olyan rakétákat, amelyek az újbóli belépéskor kisebb darabokra bomlanak szét, ahogy az a nemzetközi norma is megkívánja. 2020-ban már előfordult olyan eset, amikor lakott területre estek vissza a fellőtt rakéta törmelékei, és több elefántcsontparti ingatlan is megsérült. Kína azt reméli, hogy a Tiangong 2022 végére elkészül, így nem kell majd aggódni a rakétatörmelékek miatt.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 9 hónapja és 17 napja

Egyszer eljön a pillanat amikor nem ússzuk meg...

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 9 hónapja és 18 napja

Lassan azon is elgondolkodhatnának hogy mi lesz az ilyen törmelékekkel, hogy ússzuk meg a lehetséges katasztrófákat. Rengeteg már odafent a mindenféle több tonnás cucc.

válasz erre

inkognito

1 éve, 9 hónapja és 18 napja

Legalább most tényleg jó helyre esett.

válasz erre

Porthos

1 éve, 9 hónapja és 18 napja

Még szerencse hogy oda.

válasz erre