Kínai kutatók hamarosan elhozzák a vécécsészék új korszakát

2023. szeptember 10.
4.3261
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az emberek évszázadok óta a porcelánból és a kerámiából készítik a vécécsészéket, ám a kínai vuhani Huazhong Tudományos és Technológiai Egyetem tudósai létrehoztak egy új típusú, ultracsúszós vécécsészét, amin semmi nem tapad meg, minden lecsúszik a mélybe.

Talán nem sokan gondoltak még arra, hogy meg kellene reformálni a WC-csészéket, melyek a mindennapi életünk szerves része, ám úgy tűnik egy kutatócsoport erre is gondolt és egy olyan anyagot hoztak létre, amin semmin nem tapad meg, ráadásul 3D-nyomtatóval is lehet használni. A kutatók természetesen tesztelték is az új anyagot, kiderült, hogy a WC-csésze még többszöri használat és csiszolópapírral való ledörzsölés után is csúszós maradt.

Az ilyen ultracsúszós anyag nagyon hasznos lehet, hiszen így sokkal tisztábban lehet tartani a mellékhelyiségeket - ez kifejezetten az autópályák melletti illemhelyekre lenne kiváló -, továbbá kevesebb víz kell az öblítésénél. A kutatók kopásálló szuper-csúszós vízöblítő WC-nek (ARSFT) nevezik, és olyan anyagok felhasználásával készült, amelyek könnyen taszítják az összetett folyadékokat és viszkoelasztikus szilárd anyagokat. Nem kizárt, hogy ez lesz a jövő vécécsészéje.

Nézd nagyban ezt a videót!6 hozzászólás

Porthos

3 hónapja, 5 napja

Hát, azért néha egy jó birkapöri után meggyűle a baja...

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 5 napja

Na neeeeeeeee!

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 5 napja

Aztarohadt.

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 6 napja

Még az a demonstráció!

válasz erre

TEchie

3 hónapja, 6 napja

Ez de rohadt menő!

válasz erre

zender

3 hónapja, 6 napja

Igazán ideje de tényleg!

válasz erre