Kína megmutatta, hogyan fog kinézni a holdbázisuk a jövőben

2024. május 02.
4.2401
csirkee profilja, adatai
csirkee
Eddig már több látványtervet is láthattunk különféle holdbázisokról, most éppen a Kínai Nemzeti Űrügynökség (CNSA) mutatta be terveit egy videó keretében arról, hogyan képzelik el az életet a Holdon, ahová 2030-ra már szeretnének embert küldeni.

A NASA a tervek szerint egy kicsivel előbb, 2026-ban fog embert juttatni ismét a Holdra, miközben Kína ezt a tervét 2030-ra tervezi. Mindeközben már elkezdtek azon dolgozni, hogyan fog kinézni az általuk épített holdbázis, ahol a Nemzetközi Holdi Kutatóközpont (ILRS) is kiépítésre kerül. A legújabb videón nem csak a különféle épületeket láthatjuk, hanem egy NASA Space Shuttle űrsíklót is, ami valószínűleg véletlenül került oda.

Amerika és Kína között nagyon erős a fesztültség több téren is, ráadásul a NASA-nak egyenesen tilos együttműködnie kínai szervezetekkel, ebbe pedig a Kínai Nemzeti Űrügynökség is beletartozik. Kína leginkább Oroszországgal és más nemzetekkel igyekszik együtt dolgozni, valószínűleg a holdbázisra is be fogják őket engedni. A tervek szerint a Hold déli sarkánál megépülő bázis két fázisban fog elkészülni, 2035-re az első, 2045-re pedig a második.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Szép tervek, már csak meg kell valósítani. mosolygó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hát szerintem mindenki kb így képzelte el eddig is. mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Komoly tervek, meglátjuk mi sül ki belőle.

válasz erre

Tommy

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ultramenő!

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Mint egy város, tök menő. mosolygó smiley

válasz erre