Kína egy újrahasznosítható űrhajót bocsátott alacsony földi pályára

2022. augusztus 07.
20.1311
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb kínai jelentések szerint az országnak sikerült pályára állítania egy titkos, újrafelhasználható kísérleti űreszközt egy Long March 2F rakétával, mely csütörtökön szállt fel a Góbi-sivatagban található Jiuquan Műholdkilövő Központból.
 

A Xinhua kínai állami média számolt be hírről, a tesztűrszonda egy ideig pályán fog működni, mielőtt visszatér a tervezett kínai leszállóhelyre. A műveletről nem közöltek hivatalos képeket, ám nem ez volt az első alkalom, hogy ilyen szondát repítettek a magasba, 2020-ban már volt egy ilyen titkos kilövésük és arról sem közöltek fotókat.

Az Egyesült Államok Űrhaderőjének 18. űrvédelmi osztaga követte az űrszondát, ugyanis nem nagyon bíznak a kínai csillagászokban az amerikaiak. Az kínai állami média is nagyon szűkszavúan nyilatkozott a műveletről, azt viszont tudni lehet, hogy Kína igyekszik olyan űrhajókat és szondákat építeni a jövőben melyek a SpaceX-hez hasonlóan újrahasznosíthatóak, azaz visszatérnek a Földre.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja,

Nem tudom, mennyire lehetnek tartosak a dolgok amiket gyártanak, de tény hogy hihetetlen sebességgel haladnak mindennel.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja,

Hát ez a jövő. Nem is értem, a Nasa hogy engedhette el pár évtizeddel ezelőtt ezt a koncepciót...

válasz erre

inkognito

2 hónapja,

Érdekes cucc lehet.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja,

Nagyon jól tolják, nem csodálom hogy amerika be van ****va.

válasz erre

Porthos

2 hónapja,

Mindent megcsinálnak maguknak és rohadt gyorsan...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink