Kína egy 500 millió dolláros tenger alatti internet hálózat kiépítését tervezi

2023. április 06.
33.1491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Amerika és Kína közötti technológiai feszültség egyre inkább fokozódik, aminek következő jele a Reuters magazin legfrissebb beszámolója, miszerint az ázsiai ország egy 500 millió dolláros tenger alatti üvegszálas internetkábel-hálózatot fejleszt, mely összekötné Ázsiát, a Közel-Keletet és Európát.

Már Donald Trump vezetése alatt is feszült volt a két nagyhatalom között a gazdasági helyzet és Biden-adminisztráció alatt sem változott a dolog, sokkal inkább kiéleződött. A legújabb kínai terv annak a jele, hogy a Peking és Washington között kiéleződő technológiai háború szétszakítja a hálózati szövetet.

Kína három fő szolgáltatója - a China Telecommunications Corporation (China Telecom), a China Mobile Limited és a China United Network Communications Group Co Ltd (China Unicom) - fogja kiépíteni az új hálózatot. A tenger alatti hálózat EMA (Európa-Közel-Kelet-Ázsia) nevet kapta és a tervek szerint először Hongkongot kötné össze a kínai Hainan sziget tartományával, majd menne Szingapúrba, Pakisztánba, Szaúd-Arábiába, Egyiptomba és Franciaországba.

A hozzávetőlegesen 500 millió dollárba kerülő kábelt a kínai HMN Technologies Co Ltd fogja gyártani, amelynek elődje többségi tulajdonosa a kínai távközlési óriásnak, a Huawei Technologies Co Ltd-nek. A híreket egyik fél sem kommentálta, az EMA-projektet egyelőre mindenki titkolja.
beszámolója, miszerint az ázsiai ország egy 500 millió dolláros tenger alatti üvegszálas internetkábel-hálózatot fejleszt, mely összekötné Ázsiát, a Közel-Keletet és Európát.'>
3 hozzászólás

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 13 napja

Hmmm, meg akarják kerülni, hogy az USA lekapcsolja őket a gerincről ha úgy alakul. Okos.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 1 hónapja és 13 napja

Nem aprózza el Kína. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 14 napja

Durva mennyire elharapózott ez az ellentét.. szomorú smiley

válasz erre