Kiderült, hogy Google-szervereken tárolja az iCloud adatokat az Apple

2018. március 01.
4.4071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Beigazolódott az Apple-tulajdonosok egyik régi félelme, miszerint az iCloud adatok nem is a cég saját szerverein, hanem az egyik nagy rivális külső szerverparkjában tárolódnak, a vállalat ugyanis megerősítette, hogy ehhez valóban a Google segítségére szorultak.

A most napvilágra került információk szerint az iCloud biztonsági dokumentumaiban feketén-fehéren az áll, hogy a felhasználók által felhőbe mentett adatok tárolása a Google Cloud platformokon történik, amitől természetesen még nem dől össze a világ, hiszen az Apple így is nagy figyelmet fordít az adatvédelemre, ezáltal mindent feldarabolva, titkosított formában mentenek.

Amiért mégis meglepő lehet mindez, az nem más, minthogy az Apple korábban az Amazon és a Microsoft szolgáltatásait vette igénybe ahhoz, hogy tárolni tudják azt a töménytelen mennyiségű adatot, ami az iCloud-on keresztül termelődik, de 2016 óta szólnak pletykák arról, hogy a vállalat ehhez már a Google szervereit veszi igénybe. Mint most kiderült, ez valóban így van!
5 hozzászólás

Kileah

6 éve, 7 hónapja és 27 napja

Nagyon szomorú vagyok emiatt, mert én az Appleben bíztam, a Googleben soha. Nem mondom, a Microsoft Azure még rosszabb lenne, de akkor is, ezt nem tartom jó dolognak. szomorú smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 7 hónapja és 27 napja

****a ******'>*******. A legnagyobb személyi adat-kereskedő. Ez hogy jutott eszükbe? meglepett smiley

válasz erre

technomancer

6 éve, 7 hónapja és 27 napja

Na nebazd. meglepett smiley

válasz erre

inkognito

6 éve, 7 hónapja és 27 napja

Nyilván vigyáznak az adatokra, de azért jó tudni az ilyet.

válasz erre

DarkZer0

6 éve, 7 hónapja és 27 napja

Jó tudni...

válasz erre