Kicsit lassan de megindult az év a KaOS Linux csapatánál is

2019. március 06.
5.2111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Lassan véget ért a február is, sőt már márciusból is eltelt egy hét, a KaOS csapata azonban még csak most jött ki az idei év első ISO fájljával, amely a 2019.02-es nevet viseli, benne pedig kapunk egy új irodai szoftvercsomagot és frissebb asztali környezetet is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy túl jól sikerült az év vége a srácoknál, főleg ha megnézzük, hogy az új ISO a komplett csomag 70-80%-át megváltoztatja, így kijelenthető, hogy rengeteg javítást hoz az ISO.

Ilyen többek közt a megújult asztali környezet, hiszen most már a KDE Plasma 51.5 és a hozzá tartozó KDE Frameworks 5.55.0, KDE Applications 18.12.2 és a Qt 5.12.1 is megtalálható.

Szoftveres oldalról még a LibreOffice 6.2-őt kell megemlíteni, amely leváltotta a Calligrat az alapértelemzett irodai szoftvercsomag fronton. A motorháztető alatt a Kernel is változott, most a 4.20.13 felel a hardver vezérléséért, ami mellé odabiggyesztették a Mesa 18.3.4 grafikus stacket is. Aki kedvet kapott a friss ropogós KaOS-hez, innen letöltheti.
2 hozzászólás

VDemon

5 éve, 9 hónapja és 5 napja

Miért ne. Virtualboxba már megy is. mosolygó smiley

válasz erre

Direktor

5 éve, 9 hónapja és 5 napja

Emlékszem amikor először bejött ez a forgatható desktop ami a borítón van, meg voltunk érte őrülve! röhögő smiley

válasz erre